HKD SUŠAK: Otkriven program jubilarnog 25. Međunarodnog festivala malih scena

Foto: Ilustracija (Nel Pavletic/PIXSELL)

Jubilarno, dvadeset peto izdanje Međunarodnog festivala malih scena započet će 4. svibnja

U konkurenciji ovogodišnjeg Festivala osam je kazališnih predstava kazališta iz Hrvatske, Srbije, Italije, Austrije i Rusije. Predstave će se izvoditi u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca te dvorani Filodrammaticae.

Najavi i predstavljanju ovogodišnjeg programa Festivala, kojeg organiziraju HKD Teatar Međunarodni festival malih scena i Grad Rijeka, prisustvovali su gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, gradski pročelnik Odjela za kulturu Ivan Šarar, umjetnički direktor Festivala Nenad Šegvić, selektor Festivala Bojan Munjin, koordinatorica festivalskoga programa Višnja Višnjić Karković, direktorica Regionalne direkcije Erste banke u Rijeci, generalnog sponzora Festivala, Tatjana Sundać te direktorica Grand hotela Bonavia Vlatka Stanić.

Foto: Grad Rijeka

„Tijekom ovih 25 godina Festival malih scena postao je prepoznatljiv kulturni događaj u Hrvatskoj i šire, na kojeg se rado odazivaju kazališta iz zemlje i inozemstva“, kazao je gradonačelnik Obersnel te dodao kako je Festival kroz godine kvalitetom opstao na visokoj razini usprkos financijskim poteškoćama.

Obersnel je posebno zahvalio Nenadu Šegviću, umjetničkom direktoru koji je najzaslužniji za uspješno održavanje ove kulturne manifestacije na njegovoj inicijativi i vodstvu te poželio nastavak i slijedećih godina.

Umjetnički direktor Nenad Šegvić istaknuo je kako su proteklih godina u sklopu Festivala malih scena karijere započinjali redatelji od kojih su neki postali slavna europska i svjetska imena te zahvalio sponzorima, Erste Banci i hotelu Bonavia na iznimno važnoj podršci.

„S pozornice malih scena vidi se čitav svijet, a ove velike predstave su ipak „male“ budući da pričaju samo o životu, od čega ništa nije veće“, zaključio je selektor Bojan Munjin, nakon čega je prezentiran ovogodišnji program.

Prodaja ulaznica započinje 4. travnja, a sve informacije o Festivalu i detaljan program, dostupne su na stranici Međunarodnog festivala malih scena Rijeka.

Više o 25. Međunarodnom festivalu malih scena OVDJE

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari