HKD SUŠAK: Riječka plesna grupa “Magija” obilježava deset godina umjetničkog rada

Plesna grupa ”Magija”, koju čine osobe s invaliditetom riječke Udruge osoba s cerebralnom i dječjom paralizom, u četvrtak, 22. veljače u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku dvjema plesnim koreografijama obilježit će desetu obljetnicu svog umjetničkoga rada

Plesne točke izvest će zajedno s članovima Udruge gluhih i nagluhih osoba Primorsko-goranske županije te plesnim i glumačkim umjetnicima nezavisne scene.

Prvu koreografiju pod nazivom “Reci mi” članovi ”Magije” izvest će u suradnji s Udrugom gluhih i nagluhih osoba PGŽ Rijeka – UGIN, dok će koreografiju „Bez voznog reda“ izvesti u suradnji s plesnim umjetnicama Eleonorom Vrdoljak, Martom Rak i Sanjom Josipović te glumicama Marinom Stanger i Isabellom Hujić.

 

„Reci mi“ tematizira komunikaciju i međusobne odnose plesača, komunikaciju između plesača i publike, znakovni jezik kao oblik neverbalne komunikacije te poeziju izraženu kroz znakovni jezik, tekst i ples.

Koreografija „Bez voznog reda“ inkluzivna je plesna predstava koja se bavi međusobnim interakcijama u različitim životnim situacijama, putovanjima, dolascima i odlascima na nepoznata mjesta, rastancima i susretima, stvarnim i lažnim putnim sjećanjima.

Program počinje u 18 sati, a pokrovitelj manifestacije je Grad Rijeka. Ulaz je slobodan.

Grupa ”Magija” osnovana je 2008. godine nakon dugog niza profesionalno vođenih plesnih radionica i uspješnih nastupa, a danas djeluje pod umjetničkim vodstvom Sanje Josipović i Gordane Svetopetrić.

Članovi grupe istražuju plesni pokret na području fizičkog kazališta i suvremenog plesa. Riječ je o osobama s različitim tjelesnim oštećenjima, no to im ne predstavlja zapreku u plesnom izričaju i otkrivanju novih načina stvaranja kroz pokret.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari