Obersnel je od Vizlera zatražio da mu dostavi lokacije grafita neprimjerena sadržaja što je Vizler obećao i učiniti, no – ističu HNS-ovci – „…kako je krenulo, dok Obersnel reagira, dotle će Bukša već sve očistiti!“

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel na posljednjoj, burnoj sjednici Gradskog vijeća suočio se s nekoliko provokativnih pitanja vijećnika od kojih ga je posebno zateklo i ono o grafitima na riječkim ulicama.

Pitanje je, nastavno na posljednju „aferu“ s pojavljivanjem grafita „Bukša vs. Obersnel“ na zidovima riječkih zgrada (OVDJE) a nakon najave riječkog gradonačelnika kako će putem policijskog aparata pokrenuti istragu o „vinovnicima uništavanja gradske imovine“, postavio HNS-ov vijećnik Sandro Vizler Đole a glasilo je: „Podiže li riječki gradonačelnik Vojko Obersnel policiju na crtače grafita uvijek, ili samo kada se na grafitima pojave lica bivšeg i budućeg gradonačelnika Rijeke?“.

HNS-ov vijećnik svoje je pitanje podupro iznošenjem činjenica kako je cijeli grad išaran grafitima, a među njima je i mnogo onih krajnje neprilična sadržaja koji otvoreno poziva na nacionalnu, rasnu… nesnošljivost i mržnju ili veličaju zločinačke režime.

„Između ostalih, na zidovima riječkih zgrada možemo pročitati i parole kao što su “SRBE NA VRBE”, slova “U” ili razne varijante kukastih križeva. A na izlazu iz ulice Dolac, kojom riječki gradonačelnik Vojko Obersnel svaki dan odlazi s posla, na zidu piše – “FUCK EU”. To je Europska prijestolnica kulture?!“, pita se i u svom statusu na Facebooku Sandro Vizler.

Gradonačelnik je vijećniku HNS-a odgovorio kako „..nije prvi put da je policiji prijavio različite grafite i ne jednom su pokrenuti postupci protiv počinitelja, svaki neprimjereni grafit nastojimo ukloniti…“ što Vizlera nije zadovoljilo jer, kako kaže, „treba samo prošetati gradom i utvrditi pravo stanje stvari“.

Gradonačelnik Obersnel pozvao je vijećnika Vizlera da mu dostavi lokacije na kojima su nacrtani grafiti neprimjerenog sadržaja, a Vizler je to prokomentirao ovako: „To ću i učiniti, iako mislim da će ih prije Juraj Bukša prefarbati nego što će Obersnel reagirati!“

Naime, predsjednik riječkog ogranka HNS-a i kandidat za riječkog gradonačelnika Juraj Bukša već nekoliko dana vlastoručno čisti grad i javno poziva Obersnela da mu se pridruži, “ako već kao gradonačelnik ne zna organizirati komunalne službe da to urade umjesto građana-volontera”.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari