U SKLOPU PROGRAMA

Hrvatski Crveni križ donirao Dječjem vrtiću Viškovo torbu prve pomoći

Hrvatski Crveni križ u suradnji s Hrvatskom poštanskom bankom donirao je kompletnu torbu prve pomoći vrtićima i školama koji su od najranijih početaka uključeni u program HCK „Sigurnije škole i vrtići“ te su ostvarili pravo na oznaku „Naš vrtić je siguran“. Među ukupno 25 vrtića i škola na području Republike Hrvatske, ovu donaciju dobio je i Dječji vrtić Viškovo.

Dječji vrtić Viškovo uključen je u program HCK „Sigurnije škole i vrtići“ od 2019. godine, a od tada je proveo brojne aktivnosti s djecom vezane uz zaštitu zdravlja te pripreme za izvanredne situacije. Aktivnosti vezane za zaštitu zdravlja odnose se na radionice prve pomoći, učenje brojeva žurnih službi, stjecanje znanja o zdravoj prehrani te rad na razvoju i usvajanju pravilnih higijenskih navika. Što se tiče priprema za izvanredne situacije, aktivnosti su obuhvatile brojne radionice s djecom na temu potresa – razgovor o potresu, čitanje primjerenih slikovnica, učenje sigurnog položaja, vježbanje zauzimanja sigurnog položaja i odlaska do sigurnog mjesta, priprema potrebnih stvari i sl. Aktivnosti su provodili stručni suradnici – psihologinja, pedagoginja i zdravstvena voditeljica te sami odgajatelji.

„U vremenu u kojem živimo, a potresi su nažalost postali i naša realnost, smatramo da je izuzetno važno djecu pripremiti na iznenadne situacije, bilo da su vezane uz zaštitu zdravlja ili prirodne pojave. Upravo zbog toga, program Hrvatskog Crvenog križa „Sigurnije škole i vrtići“ izuzetno je značajan i vrijedan te omogućava potrebnu strukturu za provedbu radionica u svim potrebnim područjima. Nadamo se da će kvalitetu ovog projekta prepoznati i drugi vrtići i škole, a mi smo izrazito ponosni što smo dio ove priče od samog početka.“, istaknula je ravnateljica Dječjeg vrtića Viškovo Ingrid Lončarić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari