HUMANITARNI KONCERT U „ZAJCU“: Prihod od „Večeri dalmatinske kulture“ 23. rujna za kombi vozilo Centra za rehabilitaciju Rijeka

Foto: Ilustracija

Humanitarnu akciju organizira Zavičajno društvo Dalmacije, a nakon koncerta bit će održan i donatorski domjenak u riječkoj ribarnici kojeg je osmislio Slaven Tolj, a na kojem će prisutne zabaviti klapa Nevera

U Rijeci već nekoliko godina djeluje i radi Zavičajno društvo Dalmacije koje okuplja uspješne poslovne ljude, članove akademske zajednice, kao i druge istaknute građane grada Rijeke i Primorsko-goranske županije koji vuku porijeklo s područja Dalmacije.

Udruga se bavi humanitarnim radom, očuvanjem kulturnog i regionalnog naslijeđa, njeguje kulturu dijaloga i promišljanja o aktualnim političkim, društvenim i poslovnim okolnostima s ciljem poboljšanja općeg društvenog okruženja za sve građane Rijeke i okolice. Nakon niza zanimljivih panel predavanja na kojima su već gostovali brojni uglednici (g. Carlos Pinerua, voditelj Ureda Svjetske banke za Hrvatsku i Sloveniju, gđa. Vedrana Jelušić Kašić, direktorica EBRD-a za Hrvatsku, Nj. E. Maciej Grzegorz Szymanski, veleposlanik Republike Poljske, Nj. E. Keiji Ide, veleposlanik Japana…) Zavičajno društvo Dalmacije u rujnu organizira nekoliko događanja.

plakat_koncert

Centralno događanje je veliki humanitarni koncert „Večer dalmatinske kulture u Rijeci“ koji će se 23. rujna održati u HNK Ivana pl. Zajca. Koncert se održava pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar Kitarović i župana Primorsko-goranske županije Zlatka Komadine, a uz potporu gradonačelnika grada Rijeke, Vojka Obersnela. u Ri Infu najavljena događanja u organizaciji Zavičajnog društva Dalmacije i Sveučilišta u Rijeci. Događanje su javnosti predstavili prorektor Sveučilišta u Rijeci, prof. dr. sc. Zlatan Car, Gordana Saršon, ravnateljica Centra za rehabilitaciju Rijeka i Ante Vranješ, predsjednik Zavičajnog društva Dalmacije.

„Večer dalmatinske kulture“ zapravo je koncert folklornog ansambla Filip Dević iz Splita. Publika će moći uživati u odličnim klapskim izvedbama te poznatim dalmatinskim plesovima poput Linđa, plesa iz opera Ero s onoga svijeta, Vrlike…

konferencija

Ulaznice će se moći nabaviti na blagajni HNK Ivana pl. Zajca od srijede, 7. rujna 2016. Prihod od ulaznica iskoristit će se za nabavku kombi vozila koje će se donirati Centru za rehabilitaciju Rijeka.

Centar za rehabilitaciju Rijeka pokriva širi prsten grada Rijeke i skrbi o osobama s intelektualnim poteškoćama, djeci i mladeži s teškoćama u razvoju, te odraslim osobama s autizmom. Centar brine o smještaju, boravku, prehrani, njezi, zdravstvenoj skrbi, ali i osposobljavanju svih štićenika u posebnim uvjetima kroz medicinsku i psihosocijalnu rehabilitaciju i organizirano provođenje slobodnog vremena.

Nakon humanitarnog koncerta bit će održan i donatorski domjenak u riječkoj ribarnici kojeg je osmislio Slaven Tolj, a na kojem će prisutne zabaviti klapa Nevera.

Osim humanitarnog koncerta, Zavičajno društvo Dalmacije organizira vrlo interesantan panel na kojem će gostovati veleposlanik Indije u Hrvatskoj, Nj. E. g. Sandeep Kumar i prorektor Sveučilišta u Rijeci, Zlatan Car. Panel predavanje održat će se u utorak 13. rujna u Gradskoj vijećnici.

Rujanska događanja Zavičajno društvo Dalmacije završit će 30. rujna proslavom blagdana Sv. Jeronima, zaštitnika Dalmacije i jednog od najučenijih ljudi tadašnjeg doba, sveca kojeg poštuje cijeli svijet bez obzira na vjeroispovijest. Misa i prigodno druženje održat će se u istoimenoj crkvi u Dominikanskom samostanu (Trg riječke rezolucije).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari