POČEO RIJEKA FOOD FESTIVAL: Najveći fesival ulične hrane donosi okuse i mirise azijske kuhinje

Na riječkom Korzu i Trgu 128. brigade HV-a danas i sutra od 10 do 22 sata uz dobru hranu posjetitelje očekuje mnoštvo dobre zabave, iznenađenja, nagradnih igara i vrijednih poklona

Nakon Varaždina, Zadra i Zagreba, najveći festival ulične hrane „Croatia Food Festival“ stigao je i u Rijeku. Na riječkom Korzu i Trgu 128. brigade HV-a danas i sutra, od 10 do 22 sata, uz dobru hranu još jedne kuhinje na otvorenom, posjetitelje očekuje mnoštvo dobre zabave, iznenađenja, nagradnih igara i vrijednih poklona.

U samo nekoliko sati od otvorenja mirisi azijske kuhinje, jela s roštilja i palačinki već su privukli brojne sladokusce. Tako je je još jedno gastronomsko gostovanje u centru grada – prvo izdanje Rijeka Food Festivala – obišao i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel u društvu Lane Klingor Mihić, pobjednice nedavnog Masterchefa.

Rijeka Food Festival (3)

Kao gost festivala, svoja jela predstavit će se i jedan od najboljih kuhara Hrvatske, Andrej Barbieri, koji će sa svojim Conca d’orom Riječanima ponuditi posebno osmišljen brudet od hobotnice te Tataki tuna sandwich u umaku od hrena, s klicama i rotkvicama.

Neizostavni dio festivala bit će i jela Lane Klingor Mihić, koja je ujedno i organizator manifestacije, a delicije će pripravljati i Iva Pehar, pobjednica Masterchefa te Ricardo Luque, koji će se predstaviti sa svojim venezuelanskim Arepa sendvičima.

Posjetiteljima festivala nude se jela s roštilja i specijaliteti azijske kuhinje, kao što su gyoze i spring rolice, a na slatkom punktu pripremaju se Poffertjes palačinke na bazi heljdinog brašna, s 5 preljeva od višnje, šumskog voća, vanilije, čokolade i karamele.

Croatia Food Festival jedinstveni je gastronomski koncept koji se pet godina za redom održavao i održava u Zagrebu. Vizija projekta je biti besprijekoran festival kulinarskih majstora i potrošača street food ponude, a samim time i turistička atrakcija domaćim i stranim posjetiteljima. Želja i misija organizatora je stvoriti zajedništvo gastronomskih stručnjaka, velikih i malih, osigurati istima promociju i unaprijediti street food ponude kroz njihovu kulinarsku virtuoznost i talent.

Rijeka Food Festival (2)

S obzirom na veliku posjećenost tijekom godina, u 2016. godini krenulo je gastro putovanje kroz Hrvatsku koje je dalo nacionalni značaj festivalu.

Pokrovitelj Rijeka Food Festivala je i Grad Rijeka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja