HUMANITARNO VALENTINOVO: U Opatiji maturantima-darivateljima krvi darovi iz radionice čokoladnih poklona!

U organizaciji Kluba mladih Gradskog društva Crvenog križa Opatija i Udruge za razvoj kulture mladih „Kulturni front“, u prostorima Crvenog križa održana je radionica izrade čokoladnih poklona i drugih slastica

Kako pojašnjavaju organizatori, svi produkti radionice poklonjeni su maturantima opatijskih srednjih škola koji su 13.veljače , od 8 do 14 sati, u prostorijama Gimnazije Eugena Kumičića Opatija prvi put sudjelovali u darivanju krvi.

Budući da se prvo darivanje krvi često organizira u vrijeme praznika zaljubljenih, organizatori ove humanitarno-valentinovske radionice pobrinuli su se da, uz druge slastice, svaki novi darivatelj krvi dobije i prigodno čokoladno srce.

U radionici je sudjelovalo preko 20 mladih volontera, uključujući članove organizatora ali i Savjeta mladih Grada Opatije, Kluba 25 iz Gradskog društva Crvenog križa Rijeka te i učenici Osnovne škole ‘Rikard Katalinić Jeretov’. Radionici su se na poziv pridružili i drugi mladi iz Opatije.

Važno je istaknuti kako je cijela radionica vođena idejom „od mladih, mladima“ a cilj joj je potaknuti mlade iz Opatije na humanitarno i volontersko djelovanje za dobrobit svoje lokalne zajednice ali i šire.

Organizatori su zahvalili voditeljima radionice, Radmili Rakac i Predragu Miladinoviću, koji su svoje bogato inozemno iskustvo u radu s čokoladom, kao i ljubav prema poučavanju mlađih generacija i brigu za druge, pretočili u izvrsnu radionicu. Posebne zahvale idu i tvrtki Higis d.o.o. koja je donirala velike količine čokoladne kuverture od koje se radi rastopljena smjesa koja se kasnije oblikuje u prigodne poklone i slastice.

Zbog velikog interesa za radionicu i stjecanju znanja i vještina u radu s čokoladom, organizatori su nagovjestili kako razmišljaju o organizaciji novih radionica za mlade.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views