DVIJE POLICIJSKE PRATNJE

Humanost na djelu: Policija pomogla riječkom KBC-u prenositi organe

30.05.2021., Sibenik - Zbog prometne nesreca koja se rano jutros dogodila na autocesti Zagreb-Split, a kojoj su navodno sudjelovali migranti veci broj policijskih sluzbenika Sibensko-kninske zupanije ispred sibenske bolnice.rPhoto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Jučer je riječka policija na zahtjev KBC-a organizirala dvije policijske pratnje sanitetskih vozila s organima za presađivanje, izvijestila je policija.

Policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske tijekom jučerašnjeg dana su u dva navrata organizirali pratnju prijevoza organa za transplantaciju za potrebe Kliničkog bolničkog centra Zagreb i Rijeka.

Policijske pratnje su provedene u prijepodnevnim satima na način da su policijski službenici Postaje prometne policije Rijeka pod rotacijom pratili sanitetsko vozilo s organima iz KBC Rijeka do čvora Bosiljevo na autocesti A6, odakle su pratnju preuzeli policijski službenici Policijske uprave karlovačke do Zagreba, a policijski službenici zagrebačke policije nastavili su do KBC-a Rebro u Zagrebu.

Druga pratnja organa je organizirana iz KBC Rijeka, lokalitet Sušak, do Zračne luke na Krku za avionski prijevoz i proveli su je na isti način policijski službenici II. policijske postaje Rijeka.

Riječka policija, osobito policijski službenici prometne policije, inače tijekom cijele godine sudjeluju u pratnji prijevoza organa namijenjenih za presađivanje, na zahtjev bolničkih ustanova.

Unatoč brojnim gužvama u prometu tijekom turističke sezone te različitim vremenskim nepogodama u zimskom razdoblju, aktivnosti pratnje se uspješno provode čime policijski službenici ne pokazuju samo vrhunsku profesionalnost kad je potrebno vrlo brzo djelovati zbog ograničenog vremena trajanja organa za presađivanje, već i humanost te plemenitost kroz istinsku brigu za život svakog čovjeka.

Podsjećamo i na događaj iz noći Božića 2021. godine ​kada su službenici riječke prometne policije osigurali pratnju prijevoza organa-srca-namijenjenog za transplantaciju i time pomogli u spašavanju još jednog ljudskog života.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari