HVALA VAM OD SRCA! Ovo su darivatelji krvi koji su ove godine dali krv 55, 75, 125 ili 150 puta

Svi darivatelji dobili su zahvalnice i progodne poklone koje su im uručili zamjenica župana Marina Medarić i ravnateljica Društva Crvenog križa Karin Kuljanić

Uoči obilježavanja Dana dobrovoljnih darivatelja krvi 25. listopada, u sjedištu Primorsko-goranske županije zamjenica župana Marina Medarić sa suradnicima primila je višestruke dobrovoljne darivatelje krvi s područja županije koji su ove godine po jubilarnih 55, 75, 125 i 150 puta dali krv. Uz zamjenicu župana prijemu su prisustvovale pročelnica UO za zdravstvo Đulija Malatestinić, pročelnica UO za socijalnu politiku i mlade Dragica Marač, predsjednica Društva Crvenog križa Primorsko-goranske županije Karin Kuljanić, ravnateljica Vesna Čavar i Branka Maračić..

Zamjenica župana Marina Medarić rekla je kako se Primorsko-goranska županija ovim tradicionalnim prijemom želi odužiti darivateljima za njihovo darivanje.

“Darivanjem krvi darujete dio sebe, i to je ono što se ne može platiti i što nas sve zajedno čini boljim ljudima i boljim društvom. Uz vas veliko je zadovoljstvo pozdraviti ovdje i ravnateljicu i predsjednicu Društva Crvenog križa jer vjerujem da je i njihov angažman povoljno djeluje na sve darivatelje. Primorsko-goranska županija ponosi se na sve vas jer smo u samom vrhu po broju doza darivanja krvi”, zaključila je zamjenica.

Predsjednica Društva Crvenog križa Primorsko-goranske županije Karin Kuljanić istaknula je kako se nada će se do do 25. listopada motivirati još mladih darivatelja krvi da se uključe.

“Ono posebno povodom toga dana ste vi darivatelji koji nama svima držite zdravstvo i pomažete jer niti jedan zahvat i operacija, spašavanje života ne bi bio moguć bez vas i vašeg angažmana i nema riječi kojima bi se mi vama zahvalili”, rekla je ravnateljica Kuljanić istaknuvši da ovom prilikom još jednom poziva mlade ljude da se uključe u akcije darivanja krvi.

Ravnateljica Društva Crvenog križa Primorsko-goranske županije rekla je kako društvo pokušava ujednačiti prava svih darivatelja krvi.

“Mi kao društvo nastojimo vas animirati na dobrovoljno darivanje dok se Transfuzija bavi prikupljanjem i obradom krvi. Za 2017. godinu potrebe za regiju u kojoj su Primorsko-goranska županija, Istarska županija i Ličko-Senjska županija iznosile su 25 500 doza, od čega 15 853 doze otpadaju na Primorsko-goransku županiju. Zahvaljujem se Primorsko-goranskoj županiji na pomoći a mi ćemo nastojati doći u srednje škole i animirati ih kako bi se odgajala djeca prema ovom humanom činu”, rekla je ravnateljica Čavar.

U ime nagrađenih darivatelja zahvalio se Milan Đipalo (125 darivanja). Ovogodišnji darivatelji su i Draginja Sladić i Lovorka Kveder (55 darivanja), Mariagrazia Ćavar i Milica Kurelić (75 darivanja), Rudolf Matejčić, Branko Stegnjaić, Pero Šteković i Dubravko Jeličić (125 darivanja) te Franko Francetić i Stjepan Mitar (150 darivanja).

Svi darivatelji dobili su zahvalnice i progodne poklone koje su im uručili zamjenica župana Marina Medarić i ravnateljica Društva Crvenog križa Karin Kuljanić.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari