I dalje nema zabrane javnih okupljanja u zatvorenom prostoru

FOTO: PGŽ

Na području PGŽ ukupno je stotinjak osoba pod nadzorom epidemiologa

“Na području Primorsko-goranske županije, suradnjom dvaju stožera, civilne zaštite i stožera za zarazne bolesti, dnevno se koordiniraju aktivnosti kako bi bili spremni za svaki scenarij vezan uz pojavu koronavirusa”, rekao je na početku današnje konferencije za novinare načelnik Stožera civilne zaštite PGŽ, zamjenik župana Marko Boras Mandić.

Također je naglasio  da se u razgovorima s čelnicima lokalnih samouprava utvrđuje najpogodnija lokacija, odnosno objekt za karantenu, ukoliko se za tim ukaže potreba. Dodao je da su na jučerašnjoj sjednici izdane i preporuke o postupanjima, a jedna od njih je da se zamoli organizatore javnih okupljanja u zatvorenim prostorima da se prethodno konzultira Stožer oko procjene eventualnih rizika. Za sada nema zabrane takvih okupljanja.

Zahvalu KBC Rijeka građanima koji disciplinirano prate uputstva za postupanja kod javljanja liječnicima, prenijela je predsjednica  Stožera za zarazne bolesti Đulija Malatestinić te zahvalila i medijima na pomoći oko detaljnog informiranja građanstva. Mnogi se građani javljaju i Službi 112 rekao je pročelnik županijskog Ureda civilne zaštite Matko Škalamera te naglasio da je ta služba isključivo logistika struci i Stožeru za zarazne bolesti.

Voditelj  Epidemiološkog odjela Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ Dobrica Rončević informirao je o aktualnoj epidemiološkoj situaciji te rekao da je za sada u KBC Rijeka u izolaciji jedna osoba kod koje je utvrđena zaraza koronavirusom, a čeka se analiza još dva uzorka, jedan od njih je i od osobe iz bliskog okruženja zaraženog. Na području PGŽ ukupno je stotinjak osoba pod nadzorom epidemiologa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari