I DALJE POJAČANA POTREBA ZA KRVLJU Krv darovao i gradonačelnik Obersnel

U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Rijeka u Mjesnom odboru Zamet održana je akcija dobrovoljnog darivanja krvi kojoj se pridružio i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

Gradonačelnik se na ovaj način odazvao javnom pozivu Kliničkog bolničkog centra Rijeka i Crvenog križa za darivanjem krvi zbog pojačanih potreba za krvlju i krvnim pripravcima. Riječki gradonačelnik krv je danas darovao 21. put, pridruživši se brojnim Riječanima koji su se odazvali na apel za darivanjem krvi.

“Pozivam sve građane kojima to dopušta zdravstveno stanje da se uključe u akciju darivanja krvi – ništa ne boli, a svojim činom nekome možete spasiti život,” kazao je riječki gradonačelnik Obersnel.

Kako je kazao predsjednik Savjeta dobrovoljnih darivatelja krvi u Rijeci Ivo Vidotto, trenutno su najpotrebnije krvne skupine “A” pozitivna, “A” negativna i “O” pozitivna, ali su dobrodošli i darivatelji drugih krvnih skupina. Pojačane potrebe za krvlju i krvnim pripravcima izazvao je pojačani rad bolnica temeljem akcije Ministarstva zdravlja “Program plus”.

Krv se može darivati u zavodu za transfuzijsku medicinu ponedjeljkom, utorkom, četvrtkom i petkom od 8 do 15 sati te srijedom od 8 do 19 sati kao i na akcijama na terenu. Sljedeća akcija darivanja održava se u subotu, 22. kolovoza od 8 do 13 sati u Staroj školi Marčelji na Viškovu.

Sve informacije mogu se dobiti u Odsjeku darivatelja krvi Gradskog društva Crvenog križa Rijeka ili na besplatni telefon za darivatelje krvi 0800 200 221. (S.R.L.)

Gradonacelnik daruje krv 2

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari