Paške podlanice pobjednici su polufinala Jadranskih igara u Malinskoj

MALINSKA, 20.8.2015 – Nakon više od dva mjeseca turneje, saznali smo ime posljednjih finalista koji će se u petak 21. kolovoza boriti za titulu najbolje ekipe šeste sezone – to je ekipa Paške podlanice, koja je pobjednom u polufinalu u Malinskoj osigurala svoju kartu za Novalju. Kako i priliči jednoj završnici, igre u Malinskoj prošle su u odličnom tonu – bilo je zanimljivo, veselo i živo od početka pa do samog kraja igara, a sve su to pratili brojni navijači i publika na tribinama.
Iza prijateljstva Malinske i Jadranskih igara šest je divnih godina, a zašto se igre uvijek rado vraćaju u ovo mjesto najbolje se moglo vidjeti u četvrtak 20. kolovoza, kada je u organizaciji Općine Malinska-Dubašnica, Turističke zajednice općine Malinska-Dubašnica i agencije Adria events održano posljednje ovogodišnje polufinale u kojem se natjecalo šest ekipa – POM-F-RI (Rijeka), Karlobag (Karlobag), Malinska-Dubašnica (Malinska), Daj Mare (Krk), Topusko (Topusko) i Paške podlanice (Pag). Ekipe su odmjerile snage u igrama leteći vaterpolo, spašavanje turistkinje, mošarka, pršut, ribarske kašete i potezanje konopa.
Iako se nakon prve igre činilo da će natjecanje biti neizvjesno do samog kraja, najbolja ekipa Jadranskih igara po ukupnom zbroju bodova u posljednjih 5 sezona, Paške podlanice, ovog su puta bez ikakvih problema svladali konkurenciju i slavili po završetku igara s osvojenih 59 bodova. U prvoj su igri Podlanice i Karlobag imali isti broj postignutih punata, 122, no veći je broj bodova na kraju igre osvojio Pag na temelju više pogodaka glavom. Karlobag se na drugoj poziciji držao do četvrte igre kada se probudila ekipa Daj Mare iz Krka te su nakon pršuta preuzeli drugo mjesto koje su zadržali do kraja. Najbolja ekipa Primorsko-goranske županije osvojila je ukupno 47 bodova. Trećeplasirana je u Malinskoj bila ekipa Karlobag s ukupno 42 boda.
‘Zadovoljni smo kako smo odradili igre danas i sretni smo što smo prošli u finale. Ovo nam je već šesta sezona da sudjelujemo, cilj nam je i dalje ostati najbolja ekipa na Jadranskim igrama, a što se tiče sutrašnjeg finala – dat ćemo sve od sebe da se pokažemo u najboljem svjetlu.’ – kratko je po završetku igara prokomentirao Nenad Paro, kapetan ekipe Paške podlanice. Želju da ova ekipa pobjedi u finalu iskazao je i načenik općine Malinska-Dubašnica, gospodin Robert Anton Kraljić koji je ekipama uručio medalje. Načelnik se osvrnuo i na sam događaj koji je prema njegovim riječima bio ‘najbolji do sada što se Malinske tiče’.
Jedina kontinentalna ekipa ove sezone, Topusko, natjecanje su završili kao četvrtoplasirani, a pokazali su se jako dobri u igrama unatoč manjku iskustva što se ovakvih natjecanja tiče. Odlično su odradili pršut i ribarske kašete te su se pritom još bolje zabavili. Najveselije ekipe u Malinskoj bile su POM-F-RI iz Rijeke te domaćini ekipa Malinska-Dubašnica koji se nisu prestali zabavljati i svojim pozitivnim duhom uveseljavati sve prisutne. Kapetan ekipe POM-F-RI, Kristian Aleksa, po završetku igara izrazio je veliko oduševljenje natjecanjem te je već sada najavio da njegova ekipa na Jadranske igre dolazi i iduće godine.
Igre u Malinskoj bile su odlična uvertira u ono što je pred nama – veliko hrvatsko finale koje će se sutra 21. kolovoza održati u Novalji na otoku Pagu. Šest trenutno najboljih ekipa Jadranskih igara borit će se za dvije karte koje vode u međunarodno polufinale. Tko će pobjediti saznat ćemo uskoro, a ono što sa sigurnošću možemo reći jest da nas čeka pravi spektakl koji nikako nemojte propustiti…

Ines Brežnjak / Jadranske igre

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari