NA PLAŽI

IČIĆI Na mjestu izgradnje mosta za budući hotel s pet zvjezdica počinje istražno bušenje

Iz Grada Opatije obavijestili su javnost o početku radova na istražnom bušenju na plaži Ičići u ponedjeljak 18. listopada

Riječ je o radovima za investitora Riva’s Hotels & Resort d.o.o. za potrebe izgradnje hotela u Ičićima, odnosno mosta u sklopu hotela.

Tijekom odvijanja radova na lokaciji bušenja bit će postavljena odgovarajuća zaštita, a plaža neće biti zatvorena za kretanje pješaka.

Površina na kojoj će se odvijati istražno bušenje bit će, o trošku investitora, vraćena u prvobitno stanje. Istražni radovi će trajati maksimalno do 12. 11. 2021.

Podsjetimo, riječ je o investiciji od 50 milijuna eura – hotelu s pet zvjezdica na atraktivnom zemljištu od 20.000 četvornih metara. Riječ je o zemljištu na kojemu je nekada bila bolnica i koje od plaže i marine dijeli samo cesta.

Investitor je o mađarski poduzetnik Lorinz Meszaros, čovjek koji stoji iza razvoja NK Osijeka i projekta izgradnje novoga stadiona u gradu na Dravi koji je vrijedan 40 milijuna eura. Vlasnik Rivas Hotels&Resorta, tvrtke koja realizira projekt u Ičićima, tvrtka je Talentis group koja je u vlasništvu obitelji Lorinza Meszarosa i to je formalni investitor i partner u projektu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari