ONLINE PREDAVANJA

Idući tjedan počinje 19. Festival znanosti u Rijeci; Ovogodišnja tema je ‘Kulturna znanost’

Festival znanosti Rijeka 2021., nacionalna manifestacija kojom se popularizira znanost održavat će se u Rijeci od 10. do 15. svibnja 2021. godine, a glavna tema ovogodišnjeg Festivala je “Kultura znanosti”.

Program Festivala znanosti Rijeka 2021. predstavile su Vedrana Mikulić Crnković, Odjel za matematiku Sveučilišta u Rijeci, predsjednica Organizacijskog odbora FZ Rijeka, Marta Žuvić, prorektorica Sveučilišta u Rijeci za studije, studente i osiguranje kvalitete, i Marina Peranić Ševeljević, savjetnica za školstvo u Odjelu za odgoj i obrazovanje Grada Rijeke.

Festival znanosti Rijeka 2021. održava se u Rijeci od 10. do 15. svibnja 2021. godine, u organizaciji Udruge Zlatni rez Rijeka i brojnih suorganizatora (Prirodoslovni muzej Rijeka, Akademsko astronomsko društvo – Rijeka, Društvo matematičara i fizičara, Udruga za razvoj visokoga školstva Universitas), a pod generalnim pokroviteljstvom Sveučilišta u Rijeci te pokroviteljstvom Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije.

Festival znanost’ je nacionalna manifestacija koja za cilj ima popularizaciju znanosti. Traje tjedan dana i svake godine se u tome tjednu održavaju brojna predavanja, tribine, radionice, izložbe itd., a sve u cilju edukacije mladih i građana i popularizacije znanosti.

Do sada je u Hrvatskoj održano osamnaest vrlo uspješnih Festivala. Glavna tema FZ 2021. je “Kultura znanosti” te se on, osim u Rijeci, održava još u dvadesetak gradova diljem Hrvatske.

Informacije o Festivalu mogu se dobiti i na infoštandu Festivala znanosti na Korzu od 5. do 14. svibnja 2021., od 10.00 do 16.00 sati.

U sklopu Festivala tijekom tjedan dana održavaju se brojna predavanja, tribine, radionice, izložbe itd., a sve u cilju edukacije mladih i građana i popularizacije znanosti. Zbog trenutne epidemiološke situacije, većina događaja će se odvijati online i moći će se pratiti na web stranici www.festivalznanosti.uniri.hr, dok će za događaje koji se odvijaju uživo biti potrebna prethodna najava zbog ograničenog broja posjetitelja. Veliki dio programa Festivala ove će se godine održavati u sklopu aktivnosti “Znanost na Korzu”.

Ulaz je na sve manifestacije Festivala znanosti slobodan.

Festival znanosti Rijeka 2021. održava se u organizaciji Udruge Zlatni rez Rijeka i brojnih suorganizatora, pod generalnim pokroviteljstvom Sveučilišta u Rijeci te pokroviteljstvom Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije.

Grad Rijeka koji ovu manifestaciju prati od samog početka poduprijet će realizaciju festivala s 12.000 kuna.

Naravno, ovogodišnji Festival je također različit od svih onih u razdoblju 2003.-2019., baš kao što je različit bio i onaj osamnaesti (u 2020. godini) koji je bio je održan jedino u Rijeci. Zbog trenutne epidemiološke situacije, koja je slična onoj u prošloj godini, velika većina događaja će se odvijati online na web stranici www.festivalznanosti.uniri.hr. dok će za događaje koji se odvijaju uživo (Kampus Trsat, Prirodoslovni muzej Rijeka, te ostali događaji navedeni u programu) biti potrebna prethodna najava zbog ograničenog broja posjetitelja.

Popularna javan predavanja će se moći pratiti uživo na YouTube kanalu Festivala znanosti. Na istom će kanalu ostati i snimke predavanja. Ove godine će se održati najbogatiji do sada program u sklopu aktivnosti “Znanost na Korzu”.  Tijekom trajanja Festivala, u prijepodnevnim satima, od 12 do 14 sati te od 17 do 19 sati poslijepodne, na Korzu će se odvijati razni programi kojima će se popularizirati znanost.

Novost je ovogodišnjeg Festivala znanosti u Rijeci je dio sadržaja koji će biti na engleskom jeziku.

 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views