OPREZ

IMA I TOGA! Kraljevicom ‘operiraju’ lažni dimnjačari! Uzmu novac, loše obave posao pa građani zovu prave…

Foto: Pixabay

Neobična obavijest stiže iz uprave Grada Kraljevice, iz koje pozivaju građane na poseban oprez. Područjem grada, naime, počeli su kružiti neovlašteni dimnjačari koji uredno naplaćuju uslugu za koju ne mogu izdati pravovaljanu dozvolu.

Iz grada upozoravaju na nepoznate osobe koje obilaze naselja na području grada gdje se lažno predstavljaju kao ovlašteni dimnjačari i tako uzimaju novac za uslugu koju grad nije odobrio. Prevaranti nude akcijske cijene čišćenja dimnjaka kako bi nagovorili mještane da im očiste dimnjake, a pritom im ne izdaju račun.

Najveći je problem, kažu, što uslijed nestručnog čišćenja naprave štetu poput začepljenja dimnjaka, nakon čega na teren mora ponovno izaći ovlašteni dimnjačar i dodatno naplatiti uslugu ionako prevarenim građanima, piše Morski.hr.

VIDEO DANA:

Građane pozivaju da na web stranici grada pogledaju s kim je grad potpisao koncesiju za obavljanje dimnjačarskih usluga, a tamo je istaknut i važeći cjenik.

Ovlašteni dimnjačar dužan je pokazati dokument odnosno službenu ispravu kojom potvrđuje da je ovlašten od strane grada izvoditi dimnjačarske radove. U slučaju bilo kakve sumnje u vjerodostojnost dimnjačara koji vam pokuca na vrata, a koji ne želi pokazati službenu ispravu, obavijestite policiju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari