POTPORA SPORTA

Potpisan ugovor između Erste Banke i PGŽ-a; Donirano milijun kuna za projekte u sportu

Župan Zlatko Komadina i predsjednik Uprave Erste&Steiermärkische Bank d.d. Rijeka Christoph Schoefboeck potpisali su ugovor o donaciji kojim Erste banka donira Primorsko-goranskoj županiji iznos od milijun kuna namijenjen potpori projekata iz područja sporta u 2022. godini.

U ovoj godini donirana sredstva planirana su za obnovu nogometnog igrališta Grada Rijeke SRC Belveder, odnosno za sufinanciranje zamjene travnjaka.

„Koristimo priliku iskazati zadovoljstvo dosadašnjom uspješnom poslovnom suradnjom te izraziti posebnu zahvalnost na donatorskom i društveno odgovornom poslovanju Erste&Steiermärkische Banke d.d. Rijeka koja je prepoznala potrebu te pružila direktnu potporu sportu i mladima“, istaknuo je župan Komadina prilikom potpisivanja.

Podsjetio je na činjenicu kako je PGŽ najsportskija županija s deset posto stanovništva koji se bave sportom i jedina županija u Hrvatskoj koja nije smanjivala sredstva za sport kroz krizne godine. Za sport i rekreaciju se na godišnjoj razini izdvaja se iznos od četiri milijuna kuna, odnosno pet uračuna li se donacija, dok je za sport i rekreaciju putem programa javnih potreba PGŽ uložila skoro 30 milijuna kuna u četverogodišnjem razdoblju, ne računajući kapitalne projekte, istaknuo je župan.

„Erste banka i Primorsko-goranska županija već cijeli niz godina kvalitetno surađuju na cijelom nizu projekata dugi niz godina, stoga mi je drago što je i ove godine možemo podržati u organizaciji i provedbi projekata s područja sporta. Naime, kao vodeća lokalna banka, prepoznajemo potrebu zajedničkog djelovanja, stoga nastojimo podržati različite kvalitetne inicijative, među kojima sport zauzima važno mjesto. U banci smo svjesni činjenice da je za kontinuitet i ostvarivanje kvalitetnih sportskih rezultata potrebna adekvatna financijska podrška, posebice u okolnostima u kojima se sada nalazimo. S obzirom da želimo biti i pouzdan partner u kreiranju gospodarskog rasta, raduje me da sudjelujemo i u realizaciji niza projekata kojima se podiže standard i kvaliteta života naših sugrađana na ovom području“, rekao je Christoph Schoefboeck, predsjednik Uprave Erste banke.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari