UGLEDAN FILMSKI KRITIČAR

In Memoriam Dragan Rubeša: U četvrtak 3. ožujka u Art-kinu program sjećanja na riječkog filmskog kritičara 

In Memoriam Dragan Rubeša: U četvrtak 3. ožujka u Art-kinu program sjećanja na riječkog filmskog kritičara 

Dragana Rubeše u Art-kinu prisjetit će se njegova obitelj u društvu prijatelja, kolega i suradnika, a nakon druženja filmskom kritičaru u čast, slijedi projekcija nagrađivanog filma Živjela ljubav Tsai Ming-lianga, autora čije filmove je Rubeša s radošću dočekivao na festivalskim platnima i o njima s udivljenjem pisao

U spomen na prerano preminulog filmskog kritičara Dragana Rubešu, prijatelja i suradnika Art-kina, organizira se program sjećanja koji će se u Art-kinu održati u četvrtak, 3. ožujka u 19 sati.

Filmskog će se kritičara prisjetiti njegova obitelj u društvu kolega, suradnika i prijatelja, a program se provodi u suradnji Art-kina s Kinom Kinoteka iz Zagreba i udrugom Distune Promotion iz Rijeke.

Nakon programa sjećanja i druženja u atriju kina uz glazbu po odabiru Distunea, u 20 sati u dvorani započinje projekcija tajvanske drame Živjela ljubav (1994.) u režiji Tsai Ming-lianga, jednog od onih autora čije filmove je Rubeša s radošću dočekivao na festivalskim platnima i o njima s udivljenjem pisao.

Dobitnik Zlatnog lava na 51. Venecijanskom filmskom festivalu, Živjela ljubav poetično je djelo u kojem se autor Tsai Ming-lianga bavi temom osamljenosti i otuđenja u bespućima velegradova.

Film se prikazuje u suradnji sa zagrebačkim Kino Kinoteka gdje se projekcija filma održava isti dan, uz posvetu Draganu Rubeši.

Ulaz na program slobodan je za sve posjetitelje, a gledateljima se preporučuje rezervacija mjesta putem e-pošte ulaznice@art-kino.org zbog ograničenog broja dostupnih mjesta.

Program se odvija u skladu sa svim epidemiološkim mjerama, a za ulazak u Art-kino potrebna je digitalna EU covid potvrda.

Više informacija potražite na https://www.art-kino.org/hr/

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari