INTERNA REVIZIJA U RIJEČKOM UPRAVNOM ODJELU Obersnel: „Pročelnik Benac suspendiran dok traju istražni postupci“

Afere oko pročelnika gradskog Odjela za gospodarenje imovinom Vladimira Benca množile su se prevelikom brzinom da bi na kraju krajeva i riječki gradonačelnik mogao ostati imun na prozivke

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel izjavio je u utorak za Hinu da će suspendirati pročelnika gradskog Odjela za gospodarenje imovinom Vladimira Benca dok traju istražni postupci, a sam Benac izjavio je da će od gradonačelnika zatražiti da ga suspendira dok nadležna tijela ne utvrde njegovu eventualnu moralnu, prekršajnu ili kaznenu odgovornost

Kako smo ovih dana javljali OVDJE, a otkrio vodeći regionalni dnevnik Novi list, afere oko pročelnika gradskog Odjela za gospodarenje imovinom Vladimira Benca množile su se prevelikom brzinom da bi na kraju krajeva i riječki gradonačelnik mogao ostati imun na prozivke, prije svih javnosti ali i dulje vrijeme kritički nastrojenog gradskog koalicijskog partnera HNS-a koji je prvi pozvao na smjenu pročelnika Benca (OVDJE) ne želeći već dulje vrijeme podupirati poteze koalicijskog partnera odnosno riječkog gradonačelnika za koje im zdrav razum i politička agenda govore da nisu dobri.

Obersnel je na upit Hine što će poduzeti s obzirom na medijske napise u kojima se propituje rad Benca u vezi s uređenjem poslovnog prostora u Čandekovoj ulici i prodaji jednog gradskog stana odgovorio kako, po onome što mu je dosad poznato, ni zakon niti gradske odluke nisu prekršeni, no on nije istražno tijelo.

»Izvješten sam da je Benac svu raspoloživu dokumentaciju dostavio ili je u postupku dostave nadležnim institucijama, na čemu sam i osobno inzistirao. Uputio sam i internu reviziju u Odjel za gospodarenje imovinom, kako bi i ta razina napravila kontrolu postupaka u navedenim predmetima. Pročelnika ću suspendirati dok traju istražni postupci«, rekao je Obersnel.

Benac je Hini najavio da će zatražiti od gradonačelnika da ga suspendira s mjesta pročelnika Odjela gradske uprave za gospodarenje imovinom.

»Zbog neviđenog višetjednog medijskog linča i poziva na smjenu zatražit ću od gradonačelnika da me suspendira s mjesta pročelnika dok se ne provedu odgovarajući postupci nadležnih tijela koja su ovlaštena utvrditi moju eventualnu moralnu, prekršajnu ili kaznenu odgovornost. U tu svrhu sam im dostavio ili ću tijekom sutrašnjeg dana dostaviti cjelokupnu dokumentaciju o svim mojim navodnim aferama«, kaže Benac.

»Nemam načina, prostora ni vremena da u nekoliko riječi pobijem sve lažne navode i konstrukcije kojima sam izložen. Tvrdim da svojim postupanjem nisam ni sebi niti drugima pribavio nikakvu imovinsku korist, nisam prekršio ni jedan zakon niti gradsku odluku.

No, svjestan sam da sam postao teret normalnom funkcioniranju Gradske uprave pa očekujem da će gradonačelnik donijeti odluku o suspenziji. Uvjeren sam da će se u konačnici utvrditi da sam sve radio poštujući zakone i gradske odluke«, naveo je Benac.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views