ISKORISTITE PRILIKU! U tijeku su prijave za besplatni edukacijski program 16. Liburnia Film Festivala

Za učenike od 7 do 10 godina održat će se radionica „Filmska početnica“ zagrebačke udruge Restart koja ove godine tematizira zvuk, a svi ostali koji žele napraviti svoje prve dokumentarističke korake mogu se prijaviti na petodnevnu Filmaktivovu radionicu „Prvi put snimam“

Osim što na Liburnia Film Festivalu možete dobiti uvid u najnovije i najbolje od hrvatske recentne dokumentarne produkcije, organizatori svake godine pripremaju i edukacijski program. Za najmlađe se tako nudi Restartova „Filmska početnica“ koja ove godine tematizira zvuk, a ostali uz Filmaktivovu ekipu mogu napraviti svoje prve dokumentarističke korake na radionici „Prvi put snimam“.

Obje radionice su besplatne za sve polaznike, a zainteresirani se trebaju prijaviti najkasnije do 17. kolovoza slanjem maila na liburniafilmfestival@gmail.com. U mailu je potrebno navesti naziv radionice na koju se prijavljujete, kontakt podatke polaznika/skrbnika (ime i prezime, broj mobitela, mail) te dob polaznika.

Nakon kupanja, učenici od 7 do 10 godina, mogu nam se pridružiti na Filmskoj početnici nazvanoj “Filmski valovi – zvukom stvaramo ugodu ili nelagodu” koju pripremaju Vanda Kreutz i Sandra Bastašić iz udruge Restart. Polaznici će slušati zvukove koji ih okružuju te bilježiti što čuju, razmišljat će o ulozi zvuka u filmu te stvoriti vlastite “zvučne likove”.

Radionica će se održavati od 21. do 23. kolovoza od 19 do 20 sati u Vili Antonio.

Svih pet festivalskih dana, od 20. do 24. kolovoza, filmaktivovci Igor Crnković i Sara Salamon pripremaju radionicu “Prvi put snimam”. Uz neformalno druženje i praktičan rad na radionici možete steći osnovna znanja i vještine potrebne za izradu kratkog dokumentarnog filma te specifičnostima žanra. Radit će se s kamerom, snimačem zvuka, montirati materijale i, naravno, uživati u svakom koraku. Radionica će se održavati svih pet dana od 15 do 19 sati u Vili Antonio.

 

Podsjetimo, 16. Liburnia Filma Festival održat će se na Ljetnoj pozornici Opatija od 20. do 24. kolovoza 2018. LFF organizira udruga Liburnia Film Festival iz Rijeke. Suorganizator je Restart iz Zagreba a partneri riječka udruga Delta i Festival Opatija.

Projekt podupiru Hrvatski audiovizualni centar, Društvo hrvatskih filmskih redatelja, Primorsko-goranska županija, Grad Opatija i Turistička zajednica grada Opatije.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views