STOTINJAK PROSVJEDNIKA

Ispod gradonačelnikova prozora: Na Korzu održan prosvjednik radnika Autotroleja – ‘Sljedeća stanica: Kraj vožnje’

S početkom u 11:15 sati ispred Gradske vijećnice na Korzu z bog stanja u Autotroleju održan je javni prosvjed u organizaciji Nezavisnog sindikata radnika Hrvatske (NSRH)

Na Korzu se okupilo stotinjak prosvjednika koji su nosili transparente s natpisima “Dosta je bilo!’, ‘Sljedeća stanica: Kraj vožnje’, ‘Mala plaća danas, nikakva mirovina sutra’ i druge.

Radnici riječkog javnog prijevoznika nezadovoljni su plaćama ali i uvjetima rada. Organizatori su poručili da u prosvjed kreću “kao izraz općeg nezadovoljstva svih radnika Autotroleja, prije svega zbog mizernih plaća, te zbog nerazumijevanja uprave i osnivača samog društva, odnosno Grada Rijeke i okolnih gradova i općina, koji se konstantno oglušuju na zahtjeve radnika ovog javnog društva.”.

Iz Nezavisnog sindikata radnika Hrvatske dodali su kako je NSRH “u nekoliko navrata tražio povećanje plaća koje bi omogućile normalan život radnika, no s obzirom na to da po tom pitanju uprava i vlasnici ne čine ništa, javni prosvjed jedini je logičan potez radnika u ovom trenutku”.

NSRH je pozvao na prosvjed i sve građane Rijeke i okolice, na što su se mnogi i odazvali.

Korisnici usluga Autotrleja također su izrazito nezadovoljni jer je ‘vozni red srezan na minimum, a uslijed nedostatka vozača zbog mizerno malih plaća’.

Uskoro opširnije….

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari