DVOJEZIČNA BROŠURA

Turistička zajednica grada Opatija izradila novi vodič opatijskih restorana i konoba

Lokalna kuhinja predstavlja važnu odrednicu kulturnog identiteta Opatije te je upravo gastronomija postala jednim od ključnih turističkih proizvoda ovog područja. Uz dašak atraktivnog ambijenta s pogledom na morske valove, gastronomija u Opatiji doista postaje umjetnost.

Kako bi objedinila bogatu gastronomsku ponudu svoga grada, Turistička zajednica grada Opatija izradila je novi „Vodič restoranima i konobama Opatije“ koji je dostupan u Turističkom informativnom centru Opatija.

Dvojezična brošura obuhvaća restorane, konobe, kavane, slastičarne i objekte brze prehrane koji su predstavljeni atraktivnim fotografijama te svim korisnim informacijama poput specijaliteta kuće, nagrada i priznanja, radnog vremena i sl. U vodiču su predstavljene i autohtone namirnice – kvarnerski škamp, maruni i šparuge te gastromanifestacije, poput Festivala čokolade, koji je tijekom godina postao važnim motivom dolaska gostiju u Opatiju u razdoblju posezone.

– Opatija se nalazi u samom vrhu hrvatske gastronomije upravo zbog jedinstvene prednosti lokalnog podneblja na kojem se povezuju utjecaji Mediterana i kontinenta. Naš kraj odlikuje se izvrsnim „chefovima“ koji spajaju lokalnu tradiciju i sastojke sa suvremenim kulinarskim trendovima. Vodič je dostupan i na našim web stranicama www.visitopatija.com, istaknula je direktorica Turističke zajednice grada Opatija Suzi Petričić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari