LOKALNI IZBORI

Iva Rinčić u Opatiji predstavila liburnijski tim

Nezavisna kandidatkinja za primorsko-goransku županicu Iva Rinčić danas je na opatijskom Mrkatu predstavila liburnijski dio kandidacijske liste za Da štima svima PGŽ za Županijsku skupštinu

Među onima koji podupiru Ivu Rinčić s područja Liburnije su odvjetnik i poduzetnik Milorad Stanić, nekadašnji predsjednik opatijskog vijeća i poduzetnik Adriano Požarić, dugogodišnji matuljski vijećnik Željko Grbac, bivši načelnik Lovrana u 3 mandata Srećko Šobot, nekadašnji direktor Opatija 21 i konzultant Mladen Sinožić te bivša saborska zastupnica Jadranka Katarinčić.

Također, Iva Rinčić družila se s građanima Opatije, razgovaralo se o problemima i mogućim rješenjima.

“Na našoj listi za Županijsku skupštinu nalaze se imena s područja Liburnije koja mogu doprinijeti njezinom razvoju, ali i naše županije. U razgovoru s građanima kao jedan od većih problema Opatije svakako je novi dom zdravlja. Županija apsolutno mora dati potpuno podršku izgradnji novog doma zdravlja. Jednako tako, naglašena je potreba novog vatrogasnog doma u Opatiji, kao i centralnog azila za životinje za našu županiju. Naša ideja revitalizacije Preluka u kulturno i sajmeni prostor dobro je prihvaćena, tako da će to biti neki od naših prioriteta za liburnijsko područje.”.

Nezavisna lista za Općinsko Vijeće Matulja nositelja Željka Grbca dala je podršku Ivi Rinčić. Grbac kaže da je podrška listi Da štima svima PGŽ Ive Rinčić zapravo jedina moguća opcija da se čuje glas potrebe Matulja na županijskoj razini.

“Druge liste za Skupštinu ne zastupaju ravnomjerno ljude iz svih krajeva naše županije. Lista Ive Rinčić je iznimka i stoga očekujemo da će upravo ova lista dobro zastupati i interes Općine Matulji u Županijskoj skupštini PGŽ-a”, kazao je Grbac koji ističe da postoje brojni problemi koji se u suradnji mogu riješiti – javni prijevoz koji se značajno sufinancira i nije dovoljno dobro uređen.

Srećko Šobot, načelnik Lovrana u tri mandata i član Županijske skupštine, suradnju s Ivom Rinčić vidi kao svoju novu političku mladost. Šobot ističe da Rinčić nudi bogat i razvojan program za županiju i stoga ga veseli suradnja s mladom ekipom. Kao lovranske probleme vidi nedostatak komunalnih vezova za lokalno stanovništvo, kao i nedostatak parkinga u centru, što se može riješiti u suradnji sa Županijom. Osim toga, veseli ga finalizacija projekta Žičara Učka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari