LOKALNI IZBORI

R. Jerković, M. Ahmetović, E. Fabijanić i S. Udović dali snažnu podršku županu Komadini za novi mandat na čelu PGŽ

Zastupnica u SDP-a u Europskom parlamentu Romana Jerković i saborski zastupnici Mirela Ahmetović, Erik Fabijanić i Sanja Udović dali su danas u Rijei snažnu podršku županu Zlatku Komadini i njegovom timu za još jedan mandat na čelu Primorsko-goranske županije

Na konfereniji za medije osvrnuli su se na uspješne programe i projekte koje je Komadina realizirao u svojim dosadašnjim mandatima u kojima je, poručili su, ispunio sva obećanja koja je dao građanima.

Na konferenciji za novinare čula se ocjena da je Primorsko-goranska županija najbolje mjesto za život.

-Ovo je moderan i otvoren kraj, liberalan i transparentan, u kojem se ulaže u zdravstveni nadstandard, brine za najstarije stanovnike, djecu, ulaže u sport, kraj u kojem se grade škole i sportske dvorane i pomaže poduzetnicima te da je samo lani osigurano 7,3 milijuna kuna pomoći poduzetnicima tijekom pandemije. Sve je to rezultat rada jednog dobrog i uigranog tima, na čelu kojeg je Zlatko Komadina, čovjek bogatog profesionalnog i osobnog životnog iskustva koji svojom smirenošću, tolentnošću, uključivošću okuplja ljude oko sebe, kazala je Romana Jerković naglasivši da Komadina zna osmisliti politike i projekte, ali ono što je još važnije, i realizirati ih i zato zaslužuje biti izabran za župana.

Erik Fabijanić pozvao je građane da daju povjerenje i listi koalicije na čelu s SDP-om radi stabilne izvršne i predstavničke vlasti i realizacija svih projekata koji su zajednički osmišljeni.

-Žalosti me kao zastupnika u Hrvatskom saboru da nismo imali prilike vidjeti Nacionalni plan oporavka do prije dva tjedna, a kojeg je jučer ministar Butković predstavio u Rijeci. To se tako ne radi! Druge zemlje su taj plan oporavka predstavljale i davale na javnu raspravu još u listopadu prošle godine. Naš dokument prije javne objave mogao se vidjeti uz naplatu. Moram naglasiti da u njemu nema infrastrukturnog projekta Križišće-Žuta Lokva, dionica Matulji i puni profil tunela Učka. Što se tiče ulaganja u zelenu ekonomiju kao jednog od strateškog opredjeljenja, potrebno je naglasiti ulaganje u energetsku učinkovitost i ostale ekološke teme.

-Poručujem građanima da se čuvaju nezavisnih listi. Na njima su ljudi koji su do jučer jeli iz županijskog tanjura, a danas u izbornoj promidžbi na njega pljuju jer se žele domoći lonca, a poslije bi se tukli i oko lonca, poručio je Fabijanić objasnivši, na pitanje novinara, da se radi o ljudima sa liste Davora Štimca.

Sanja Udović smatra da je lista na čelu sa Zlatkom Komadinom garancija stabilnosti i daljeg razvoja. Dokazuju to i projekti planirani u prethodnim mandatima i izvršeni.

-Puno je sada obećanja, raznih programa, no moramo znati što znači voditi Primorsko-goransku županiju, ulagati ravnomjerno i brinuti o svim krajevima, o cjelokupnoj strukturi društva.
Naglasila je napredak razvoja infrastrukture na području naše županije, prvenstveno ulaganja u gradnju cesta i pomorsko-dobro.
Udović smatra da je Primorsko-goranska županija pionir u svemu, posebno u vođenju politike transparentnosti i odgovornog ponašanja prema proračunu.

Mirela Ahmetović istaknula je činjenicu da se novac građana županije ulagao ravnomjerno u svaki kutak ovoga kraja.

– Zlatko Komadina sa svojim je suradnicima ostvaruje izravan kontakt sa svakim čovjekom na ovom području. Naš Zlatko Komadina je onaj koji brani interes građana naše županije. Stao je uz lokalnu zajednicu u borbi protiv LNG terminala i nije se libio oduprijeti i boriti protiv državnih i europskih moćnika kako kako bi obranio i prostor i interes lokalne zajednice. Za razliku od njega, njegov supranik na ovim izborima, tada ministar turizma, nije se udostojio odgovoriti na moj apel kao čelnice lokalne zajednice koja se boji za svoje zdravlje, za svoju sigurnost i za stratešku granu o kojoj ovisi egzistencija većina obitelji na cijelom otoku Krku, ignorirajući potpuno naše apele.

Ahmetović je podsjetila da novac koji ulaže država na području naše županije nije ni Butkovićev novac, ni Cappellijev.

-To je novac građana, poručila je naglasivši da je u ovom mandatu Komadina osnovao Fond za Gorski kotar i u taj je kraj uloženo četiri puta više nego što građani Gorskog kotara uplaćuju u proračun.

-Ministri su se ovih dana razletili po Hrvatskoj, obećavajući i obmanjujući građane kako je važna vertikala državne i lokalne razine da bi se mogli ostavriti određeni projekti. U startu ga demantiraju upravo djela Primorsko-goranske županije gdje je Zlatko Komadina znao da bez obzira tko je na vlasti u državi, vratiti novac građana PGŽ upravo u ovaj kraj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari