VELIKE DVOJBE

Ivaniš: “I Hrvatska treba odustati od cijepljenja cjepivom AstraZeneca”

Foto: Mateo Levak/Riportal

“Da je naš Imunološki zavod u funkciji, vjerojatno bi cijela ova priča oko korone u Hrvatskoj bila posve drugačija”, još jednom je istaknuo Nikola Ivaniš, kandidat PGS-a za gradonačelnika Rijeke

Na aktualnu situaiju u Hrvatskoj s (ne)cijepljenjem cjepivom AstraZeneca danas se osvrnuo i kandidat PGS-a za gradonačelnika Rijeke dr. Nikola Ivaniš

Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Hrvatska ne odustaje cijepljenja cjepivom AstraZeneca! Odluka je to Vlade RH i Ministarstva zdravstva zasnovana ustvari ni na čemu!

Međutim, budimo posve iskreni- u Hrvatskoj danas nemamo valjanih argumenata ni ZA ni PROTIV cijepljenja tim cjepivom i to barem iz dva razloga: prvo, ne možemo se pozvati ni na kakvu ozbiljnu, stručno i znanstveno utemeljenu analizu i, drugo, u nas je procijepljen vrlo malen postotak populacije da bismo uopće mogli relevantno procjenjivati učinkovitost, pa i moguću štetnost tog cjepiva.

No, znamo li da su od uporabe AstraZenece odustale Njemačka, Francuska ili Švedska, zemlje ipak ponešto organiziranije, a, usudio bih se reći, i ozbiljnije od današnje Hrvatske, čvrstog sam uvjerenja da je isto trebala učiniti i Hrvatska. Barem do onoga trenutka dok se bjelodano znanstveno ne dokaže da ta vrsta cjepiva ne izaziva ozbiljne, čak i pugubne posljedice po zdravlje i živote cijepljenih.

A prigoda je da još jednom istaknem – da je naš Imunološki zavod u funkciji, vjerojatno bi cijela ova priča oko korone u Hrvatskoj bila posve drugačija – kao i naši komentari također.”, napisao je Nikola Ivaniš.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari