CENTAR VIŠKOVA U NOVOM RUHU

RIJEŠENO! U centru Viškova gradi se novi rotor, danas potpisan Sporazum o zajedničkoj javnoj nabavi

Riječ je o rotoru na jednom od najfrekventnijih križanja u Viškovu, onom u samom centru kod skretanja za Mladeniće.

U vijećnici Općine Viškovo župan Zlatko Komadina prisustvovao je potpisivanju Sporazuma o provedbi postupka zajedničke javne nabave za radove sanacije kolnika i izgradnje kružnog toka na ŽC 5025 s rekonstrukcijom i građenjem komunalne infrastrukture te uređenja javnih zelenih površina. Sporazum su potpisali načelnica Općine Viškovo Sanja Udović, ravnatelj Županijske uprave za ceste PGŽ Robert Maršanić i direktor KD Vodovod i kanalizacija Andrej Marochini.

Riječ je o rotoru na jednom od najfrekventnijih križanja u Viškovu, onom u samom centru kod skretanja za Mladeniće. Procijenjena vrijednost svih radova iznosi preko 6,2 milijuna kuna, a uključuje sanaciju kolnika i izgradnju kružnog raskrižja županijskih cesta ŽC025 i ŽC5055, rekonstrukciju i građenje građevine komunalne infrastrukture, hortikulturno uređenje unutar obuhvata zahvata izgradnje kružnog raskrižja kao i uređenje javne zelene površine između raskrižja i groblja Viškovo.

„Zahvaljujem se i čestitam na primjeru dobre suradnje između ŽUC-a i Općine Viškovo, u kojem je pokazano kako se zajedničkim financiranjem mogu napraviti mnogi projekti. Također zahvaljujem i KD Vodovod i kanalizacija koji je u svom planu predvidio izmjenu infrastrukture kako se cesta ne bi kopala dva puta. Napravili bi i više toga da imamo više sredstava u ŽUC-u. Već 20 godina stojimo na istoj financijskoj konstrukciji od 80 milijuna kuna, od čega pola ide u izvanredno, a pola u redovno održavanje. Ovo je samo početak dobre priče gdje je Viškovo od „općine slučaj za promet“ postao općina sa vrlo dobro riješenom prometnom infrastrukturom, što je sigurno doprinijelo kvaliteti života stanovništva“, rekao je župan najavivši uređenje stare ceste prema Viškovu.

Načelnica Općine Viškovo Sanja Udović istaknula je kako su u proteklom vremenu izgrađena 4 rotora, a ovaj peti koji se nalazi u samom centru Viškova doprinijet će sigurnosti i protočnosti prometa. „Osim zahvata koji se tiče same infrastrukture, napravit ćemo i pomake u samom urbanističkom uređenju centra Viškova koji će dobiti kvalitetan krajobraz“, rekla je Udović zahvalivši se svima uključenima u projekt.

U ime ŽUC-a ravnatelj Robert Maršanić istaknuo je kako Općina Viškovo ima najviše rotora, a ovim petim koji je specifičan jer se nalazi u samom centru, osigurat će se bolja protočnost. Istaknuo je da se prilikom njegova projektiranja vodila briga kako bi bio prepoznatljiv te da svi stanovnici Viškova budu ponosni na njega.

Direktor KD Vodovod i kanalizacije Andrej Marochini rekao je kako je ovaj projekt primjer najbolje suradnje u kojoj je uključeno više dionika, a izbjegnuto je dodatno kopanje i radovi. Podsjetio je kako im je ovo treći zajednički projekt sa Općinom Viškovo.

Oko 4 milijuna kuna procijenjene vrijednosti radova sanacije kolnika i izgradnje kružnog toka zajednički će financirati ŽUC s 2,5 milijuna i Općina Viškovo s 1,5 milijuna. KD VIK financirat će 1.130.000,00 kn vrijedne radove rekonstrukcije i građenje građevine komunalne infrastrukture dok će cjelokupni iznos hortikularnog uređenja snositi Općina Viškovo (1.300.000,00 kn).

Ovom će se investicijom značajno povećati sigurnost svih sudionika u prometu, posebice pješaka koji su najugroženija skupina sudionika. Osim same funkcionalnosti, dodana vrijednost ovog projekta je urbanističko-arhitektonsko uređenja centra Viškova jer je uz novi rotor projektirano i uređenje cjelokupnog okolnog prostora pa će cijela zona koja je izrazito frekventna zbog blizine raznih sadržaja izgledati ljepše, modernije i urbanije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari