PRIJEDLOG PGS-A

Ivaniš: “Testiranje na koronu treba preseliti kod ex-hotela 3. maj ili parkiralište Stadiona Kantrida”

Dolaskom hladnih dana, sve viđe građana negoduje zbog gužvi i “neadekvatnih uvjeta” za testiranje na koronavirus na vanjskom prostoru Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ u Krešimirovoj ulici

Dio građana tvrdi da na toj lokaciji i drive-in sustav ne funkcionira baš najbolje zbog stiješnjenog prostora i uske prilazne ceste. Većina građana, istina, dolazi na to mjesto pješice, no dolaskom hladnih dana – a ona prava zima tek nas očekuje – sve je teže čekati na testiranej na vanjskom prostoru. A u redovima čekaju i bolesni, i stariji, i djeca, i nemoćni građani….

To su sve razlozi koji su potaknuli riječkog dogradonačelnika Nikolu Ivaniša (PGS) da uputi inicijativu-prijedlog Županijskom stožeru civilne zaštite i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo PGž o izmještanju prostora za testiranje građana na neke, po njemu, puno prikladnije lokacije.

“Čekanje na hladnoći, vjetru ili kiši ljudi koji su svaki treći ili nekada i svaki drugi pozitivni na Covid-19, dakle koji su bolesni, nije ugodno. Dapače, opasno je radi mogućeg pogoršavanja stanja bolesnih, ali i obolijevanja onih koji su zdravi.

Upućujem inicijativu Županijskom stožeru, ali i Zavodu za javno zdravstvo PGŽ, da se hitno pristupi izmjeni načina testiranja građana. Neka se promijeni lokacija, da se odredi kao način testiranja uzimanje brisa osobi u automobilu koje nazivamo drive-in.

Mjesta koja omogućuju takav način testiranja građana su parkiralište kod bivšeg samačkog hotela 3. maja na Kantridi, ili još bolje parkiralište pored stadiona na Kantridi”, piše Ivaniš u inicijativi koju je poslao u ime Primorsko-goranskog saveza.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari