NA TRGU RIJEČKE REZOLUCIJE

“Ivicom i Maricom” započeo program “Lutkarski evergreeni u Prijestolnici” Gradskog kazališta lutaka Rijeka

U okviru „Ljeta u Rijeci – Europskoj prijestolnici kulture“, na Trgu Riječke rezolucije u ponedjeljak, 29. lipnja Gradsko kazalište lutaka Rijeka odigralo je svoju prvu lutkarsku predstavu iz programa „Lutkarski evergreeni u Prijestolnici“. Na pozornici na otvorenom, na radost malih i velikih posjetitelja, odigrana je lutkarska predstava „Izgubljena priča: Ivica i Marica“.

Predstava Vedrane Balen Spinčić nastala prema bajci braće Grimm, a pod redateljskom palicom Serđa Dlačića, publici je još jednom ponudila zabavnu, ali i napetu predstavu iz koje publika može iščitati plemenitu poruku o zajedništvu i pobjedi dobra nad zlim.

Riječkih lutkari Karin Fröhlich i David Petrović u svojoj su izvedbi Ivice i Marice, ovoj bajci staroj 200 godina dali suvremeni izgled i izvedbu, iako je priča zadržala svoju izvornu fabulu.

Gradsko kazalište lutaka, ovom je predstavom svojevremeno inauguriralo tzv. Ulično kazalište koje ima tendenciju svima biti dostupno, odnosno doći u svako selo, mjesto ili grad i stoga je ova predstava bila idealan izbor za izvođenje na otvorenom prostoru Trga.

Tijekom ovog tjedna, predstava „Izgubljena priča: Ivica i Marica“ bit će izvedena u još dva termina – 30. lipnja i 1. srpnja s početkom u 20 sati.

Program „Lutkarski evergreeni u Prijestolnici“ Gradsko kazalište lutaka će nastaviti predstavama „Tri praščića“ i „Koka Kokone“ koje će, također na Trgu Riječke rezolucije biti izvedene tijekom srpnja.

Ulaznice za program Gradskog kazališta lutaka na Trgu Riječke rezolucije mogu se kupiti online na portalu Mojekarte.hr, a rezervacija ulaznica se može izvršiti isključivo putem maila blagajna.gklri@gmail.com. Blagajna kazališta nalazit će se na Trgu Riječke rezolucije i publika će svoje rezervirane karte tamo moći i preuzeti i to sat i pol prije početka izvedbe, odnosno od 18:30 do 20 sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari