IZ KBC-a MOLE ZA RAZUMIJEVANJE: Na Klinici za pedijatriju kreću radovi na zamjeni dizala

Kreće druga faza radova zamjene dizala u dječjoj bolnici. Investicija je bila nužna zbog dotrajalosti postojeće opreme

U srijedu 27. srpnja na lokalitetu bolnice Kantrida kreću radovi na zamjeni drugog dizala. Nakon pokretanja novougrađenog lifta u zgradi Klinike za dječju kirurgiju, na redu je ugradnja dizala u zgradi Poliklinike dječje bolnice.

Uprava riječke bolnice moli roditelje djece i druge pacijente za razumijevanje zbog ove izvanredne situacije. Tijekom izvođenja radova na Klinici za pedijatriju organizirat će se posebni uvjeti za prijevoz bolesnika toplim mostom te između katova u dva susjedna objekta. Predviđeno vrijeme radova je oko 25 dana.

Pri određivanju dinamike izvođenja radova u dvije povezane zgrade dječje bolnice, predviđeno je da se ugradnje odvijaju jedna za drugom, kako bi u svakom trenutku jedno dizalo bilo u funkciji. Samoj ugradnji opreme prethode radovi demontaže starog dizala te manji građevinski i instalaterski zahvati.

Osim na Kantridi, montaža suvremenih dizala obavit će se i na riječkom lokalitetu, u zgradi Poliklinike te na lokacijama djelatnosti: Centar za hitnu medicinu, Klinički zavod za radiologiju i Klinika za neurologiju.

Financijska sredstva za zamjenu dizala u iznosu od 2.925.000,00 kuna osiguralo je Ministarstvo zdravlja RH.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari