IZNIMAN INTERES

Video | Iz Njemačke na Krk na 10 dana: S Uskrsom na Kvarneru počinje lov na najuspješniju turističku sezonu ikada

Turizam se uoči Uskrsa budi iz zimskog sna! Od njega smo lani zaradili 13,1 milijardi eura, a lov na novi rekord počinje. Više u videoprilogu!

S Uskrsom tradicionalno počinje turistička predsezona. Unatoč višim cijenama – gostiju će biti kao i lani. Procjenjuje se oko 160 tisuća tisuća.

Turizam se budi iz zimskog sna – otvaraju se hoteli, kampovi, restorani – za one dubljeg džepa, izvještava Maja Brkljača za RTL Danas.hr.

Iz Njemačke na otok Krk na deset dana. Kamp s pet zvjezdica im je idealan, obilaze otok biciklima, uživaju u predsezoni i kuju planove o povratku!

“Ali ne na ljeto, pretoplo nam je tada. Ako se budemo vraćali ponovno, možda će to biti sljedećeg proljeća ili ove jeseni”, kaže Horst Schutze iz Njemačke.

Kamp u Omišlju otvoren je cijele godine, a s Uskrsom počinje pravi posao.

“Cijene smo podizali za 20 psoto, unatoč tome imamo odličan booking za Uskrs i 1. maj, tradicionalno za Uskrs nudimo bogati uskršnji doručak na švedskom stolu”, govori nam Luka Majcen, direktor kampa u Omišlju.

Na raspolaganju im je i cijeli otok Krk s 2 i pol tisuće sunčanih sati na godinu što je top preduvjet za cjelogodišnji outdoor turizam. Imaju 35 biciklističkih i 65 pješačkih staza, ukupno 300 kilometara.

“One pružaju biciklistu onaj potpuni doživljaj destinacije i razgled kulturno-povijesnih znamenitosti i naravno posjet raznim OPG-ima”, priča Bojan Šenkinc, organizator outdoor manifestacija na Krku.

Krk želi postati hrvatski outdoor lider i tako pojačati pred i posezonu! Biciklizam, pješačenje, zip line, penjanje, ronjenje, kayaking, jedrenje, windsurfing, imaju sve za pustolove. O tome su predstavili i novu Internet stranicu. U promociji se udružio cijeli otok koji već za Uskrs očekuje rast broja gostiju od 10 %, iako su i oni dizali cijene.

“Ako ta cijena bude prava vrijednost za tu kvalitetu koja se pruža, onda neće biti problema. Poraslo je do 30 posto”, govori Maja Šale, direktorica Turističke zajednice otoka Krka.

Turisti se zasad ne žale.

“Cijene su u redu, nije preskupo! Kvaliteta je jako dobra. Hrana i restorani su jako dobri i sviđa nam se sve”, govori Knut Schmidt iz Austrije.

Za uskrsne blagdane u Hrvatskoj će se ostvariti 550 tisuća noćenja. Predstavnici turističkog sektora o planovima su govorili u Puli.

“Sve ono što dajemo kao bespovratna sredstva što se tiče sektora turizma ide u smjeru zelene i digitalne tranzicije, podizanju kvalitete i razvoju Hrvatske kao cjelogodišnje destinacije”, govori Nikolina Brnjac, ministrica turizma.

Interes je izniman, kaže ministrica. Lani je Hrvatska od turizma zaradila velikih 13,1 milijardu eura, lov na novi rekord počinje, izvještava Maja Brkljača za RTL Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari