EVO DETALJA

Objavljen Javni poziv za dodjelu nepovratnih subvencija iznajmljivačima privatnog smještaja na području Rijeke

Foto: Riportal

Grad Rijeka je, ove godine po prvi puta, putem Upravnog odjela za gospodarstvo, razvoj, ekologiju i europske projekte objavio Javni poziv za dodjelu nepovratnih subvencija iznajmljivačima privatnog smještaja na području grada Rijeke, za što je osigurano ukupno 26.545,00 eura.

Cilj dodjele nepovratnih subvencija iznajmljivačima privatnog smještaja na području grada Rijeke je povećanja kvalitete smještajnih objekta, pružanja usluge dobrog domaćina, odnosno povećanja konkurentnosti privatnog smještaja.

Nepovratne subvencije privatnim iznajmljivačima dodjeljuju se za pokriće 50% troškova izvršenog ulaganja u proteklih godinu dana, pri čemu je minimalni iznos subvencije koje pojedini prijavitelj može ostvariti 300,00 eura, dok je maksimalan iznos 1.500,00 eura.

Obzirom na moguća ulaganja u smještajne objekte, prijavljeni troškovi će se prihvaćati u okviru triju mjera koje su sistematizirane u okviru Općeg programa mjera poticanja razvoja poduzetništva na području grada Rijeke. Riječ je o mjerama subvencioniranje certificiranja proizvoda i procesa, subvencioniranje uvođenja IT sustava i aplikacija u poslovanje te subvencioniranje nabave i ugradnje strojeva i opreme.

Za dodjelu nepovratnih subvencija prijaviti se mogu fizičke osobe sa prebivalištem na području Rijeke, postojeći iznajmljivači sukladno Rješenju o odobrenju za pružanje usluga u domaćinstvu, koji su ulagali u objekte na području grada Rijeke u svom vlasništvu ili vlasništvu bračnog ili izvanbračnog druga, odnosno životnog partnera.

Prijavljivači mogu ostvariti nepovratnu subvenciju za troškove ulaganja u najviše dva objekta u svom vlasništvu ili vlasništvu bračnog druga, odnosno izvanbračnog druga ili životnog partnera.

Prijave se podnose od 04. travnja 2023. godine od 08.00 sati do 03. svibnja 2023. godine do 16.00 sati (30 kalendarskih dana). Cjelokupan Javni poziv za dodjelu nepovratnih subvencija iznajmljivačima privatnog smještaja na području grada Rijeke objavljen je na web stranici Grada Rijeke www.rijeka.hr, a detaljne upute za prijavu s potrebnom dokumentacijom dostupne su na portalu eUsluge Grada Rijeke u rubrici Poduzetništvo.

Dodatne informacije mogu se dobiti putem e-maila: dario.dobrilovic@rijeka.hr i verica.sabo@rijeka.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari