IZBORI 2015. Flego: IDS-u prihvatljiva jedino lijeva liberalna opcija

foto hina

Potpredsjednik IDS-a Valter Flego izrazio je zadovoljstvo rezultatima izlaznih anketa, po kojima je koalicija IDS-PGS-RI u 8. izbornoj jedinici osvojila tri mandata u Hrvatskom saboru, dodavši kako im je prihvatljiva jedino lijeva liberalna opcija.
“Još je prerano bilo što komentirati na temelju ovih dosadašnjih izlaznih anketa, ali se zato želim zahvaliti svima koji su povjerenje dali nama i našoj regionalnoj opciji, našim programima. Zadovoljni smo, potvrdili smo ono što smo si kao cilj zadali”, izjavio je Flego za Hinu u nedjelju navečer u stožeru stranke.

Govoreći o budućoj postizbornoj koaliciji istaknuo je da je IDS jasan od prvog trenutka.
“Nama je prihvatljiva samo, jedino i isključivo lijeva liberalna opcija. To govorimo od prvog dana, govorimo i sada, a dogovor oko buduće koalicije temeljit će se samo na projektima, programima i decentralizaciji”, poručio je Flego.

Predsjednik Primorsko-goranskog saveza (PGS) Darijo Vasilić ocijenio je da su na temelju izlaznih anketa utisci dobri, jer su druga koalicija u 8. izbornoj jedinici, što je napredak regionalnog bloka.

“Postigli smo dobar izborni rezultat, naravno očekujemo konačne rezultate i onda ćemo vidjeti pravo stanje. Iz ovoga proizlazi da su tri zastupnika naše koalicije prošla u Sabor i oni će predstavljati interese i Istre i Primorsko-goranske županije, a posebno decentralizaciju i regionalizaciju, kao naše glavne izborne poruke. U tom smislu svi će dobiti jer decentralizacija svima donosi više, a ne samo onim zastupnicima koji to zastupaju”, dodao je.

“Osvajanje četiri mandata bio bi nevjerojatno dobar rezultat i pobjeda regionalnih stranka, no i s tri mandata mi smo ostvarili naše ciljeve. To smo planirali od prvoga dana i s time smo u potpunosti zadovoljni”, zaključio je Vasilić.

(Hina)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari