IZBORI: Burić pozvao Riječane da u što većem broju izađu na izbore

Nezavisni kandidat za riječkoga gradonačelnika Hrvoje Burić u četvrtak je pozvao Riječane da u što većem broju izađu na nedjeljni drugi krug izbora, u kojemu će se za gradonačelničko mjesto natjecati sa SDP-ovcem Vojkom Obersnelom, poručivši kako bi bio zadovoljan ako, pa makar i izgubio, izlaznost bude veća od 50 posto.

“To bi bio znak da je demokracija u Rijeci zaživjela te da budući gradonačelnik s punim mandatom može predstavljati Riječane”, istaknuo je Burić na završnoj konferenciji za novinare uoči izbora.

Riječanima je obećao da će, pobijedi li, sa svojim timom za 50 posto smanjiti fiksnu naknadu u cijeni grijanja, poduzetnicima je obećao da se neće namještati natječaje i mijenjati natječajnu dokumentaciju dok oni traju, te da će apsolutno otvoriti vrata poduzetnicima, organiziranjem sastanaka s njima jednom mjesečno.

Najavio je i da će se do 1. rujna osigurati besplatni udžbenici za osnovne i srednje škole za učenike s prebivalištem u Rijeci, po 300 kuna smanjenja cijene za roditelje za dječje vrtiće te besplatan smještaj u vrtićima za drugo i svako daljnje dijete u obitelji. Raspisat ćemo odmah natječaj za koncesiju za luku Porto Baroš i pokrenuti projekt riječke Rive, a gradnja autobusnog kolodvora i aktiviranje prostora na Preluku bit će nam apsolutni prioritet, te ćemo to obaviti u najkraćem roku, kazao je Burić.

Kandidat za njegova zamjenika Marinko Koljanin osvrnuo se na sučeljavanje kandidata u kojem je “jedan kandidat za gradonačelnika prostački vrijeđao drugoga te doživio osude sa svih strana”, aludirajući na televizijsko sučeljavanje Obersnel-Burić. Naglasio je kako Burića napadaju iz posve suprotnih razloga, jer se ponaša kulturno i uglađeno, a da u tim napadima prednjači ljevica. “Burić samo pokazuje svoje pravo tolerantno lice, a zbog toga sam i ja postao njegov suradnik”, rekao je.

Kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika Morana Jokić iz izbornog je programa izdvojila dvije mjere – osnivanje središnje kuhinje za sve odgojno-obrazovne institucije u Rijeci, čime bi se osiguralo da svi obroci dolaze iz jednog provjerenog izvora te da je u svim ustanovama kvaliteta hrane istovjetna, kao i osnivanje centra za ranu intervenciju za djecu do četiri godine za koje se utvrdi odstupanje u razvoju. (h)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari