IZBORI Kandidatkinja HDZ-a za županicu Majda Burić predstavila program i zamjenike

Foto: ilustracija (KAportal)

Kandidatkinja HDZ-a za županicu Primorsko-goranske županije Majda Burić predstavila je u subotu svoj program, a kao njeni budući zamjenici, sebe i projekte u područjima za koje će biti zaduženi predstavili su Rudolf Ljubičić i Lovorko Gržac.

Majda Burić diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Rijeci, profesorica je hrvatskog jezika i književnosti, rođena je i živi u Ravnoj Gori, iz radničke i obrtničke je obitelji, a sada je HDZ-ova saborska zastupnica.

Predstavljajući program, najavila je usmjeravanje na gospodarski rast i stvaranje novih radnih mjesta, zaustavljanje iseljavanja mladih, značajniju skrb za starije i nemoćne.

U obrazovanju, ističe, treba osigurati bolje uvjete i opremljenost škola, besplatne udžbenike te izgraditi nove škole i sportske dvorane. Obrazovanje treba povezati s tržištem rada, stipendirati deficitarna zanimanja, dok u sportu treba povećati sredstva za županijske sportske saveze, pokrenuti rad županijske sportske ambulante, nabavljati sportsku opremu za klubove.

U kulturi, Burić predlaže osnivanje institucije koja bi skrbila i prezentirala glagoljaštvo, drži da se Primorsko-goranska županija treba afirmirati u sklopu projekta EPK 2020. te da treba nastaviti postojeće dobre programe.

Istaknula je važnost demografske obnove, potrebu osnivanja županijskog upravnog odjela za demografiju i mjera za povećanje nataliteta, stambeno zbrinjavanje obitelji i drugo. Predlaže da se osigura zemljište za izgradnju prve nekretnine, subveniconiranje kamata za kupnju prve nekretnine te uvođenje jednokratne županijske naknade za novorođeno dijete.

U nastavku su i HDZ-ovi kandidati za zamjenike primorsko-goranske županice Rudolf Ljubičić i Lovorko Gržac predstavili dio programa, odnosno područja o kojim će skrbiti. Ljubičić je liječnik, a bit će zadužen za projekte i programe u području zdravstva, socijalne skrbi, branitelja i EU fondova, dok je Gržac inženjer prometa i skrbit će o gospodarstvu, turizmu, imovini i županijskim ustanovama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari