JADRANSKE IGRE U RIJECI U petak i nedjelju međunarodna polufinala na Bazenima Kantrida

Sportsko-zabavna manifestacija Jadranske igre gostuje u Rijeci na Bazenima Kantrida, gdje će se u petak 4. i u nedjelju 6. rujna održati međunarodna polufinala šeste sezone natjecanja.

U dvije polufinalne večeri na Kantridi nastupit će ukupno dvanaest ekipa iz osam zemalja iz regije, a tri najbolje plasirane u petak i tri najbolje plasirane u nedjelju izborit će pravo nastupa u velikom Međunarodnom finalu Jadranskih igara koje će se 12. rujna održati u Biogradu na Moru.

Ekipe koje će nastupiti u Rijeci su Harkany (Mađarska), Bad Radkersburg (Austrija), Moconesi (Italija), Pag (Hrvatska), Neum (Bosna i Hercegovina), Skopje (Makedonija), Igalo (Crna Gora), Solin (Hrvatska), Maribor (Slovenija), Italija (Trst), Herceg Novi (Crna Gora) i Velenje (Slovenija), a natjecanje će se emitirati na televizijama u čak šest zemalja.

Ekipe će se natjecati u raznim disciplinama kao što su leteći vaterpolo, mošarka, jadranska bitka, blago, morska alka, konop, ribarske kašete, utrka bačvi i ostale.

Ususret ovom velikom natjecanju koje će se održati u organizaciji Grada Rijeke i agencije Adria events, na riječkom je Korzu postavljen 10 metara visok čunj, maskota Jadranskih igara te info-pult.

igre štand

U sklopu promocije građani su imali priliku saznati više o projektu i natjecanju te preuzeti besplatne ulaznice za ulazak na bazen, koji može primiti 700 gledatelja. Također, za građane je na Korzu organizirano i natjecanje u potezanju konopa, a najbolja ekipa bit će nagrađena prigodnim majicama Jadranskih igara.

Jadranske igre su sportsko-zabavna manifestacija koja se održava u ljetnim mjesecima s ciljem obogaćivanja turističke ponude te poticanja natjecanja i druženja među gradova. Program se sastoji od natjecanja ekipa predstavnika svojih mjesta u tradicionalnim jadranskim disciplinama.

Zbog svoje raznolikosti, projekt je namijenjen svim generacijama, i to kroz – Junior Jadranske igre, Senior Jadranske igre, Humanitarne Jadranske igre i Jadranske igre poznatih.

Šesta sezona Jadranskih igara donijela je nove zabavne discipline te uključivanje šest novih zemalja, koje se sa šest “starih” kroz igre, zabavu i natjecanje splesti u jedno i postati ambasadori zajedništva.

Više informacija na web-stranici Jadranskih igrara. (Mia Mohorić/GR)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari