„PODUZETNIK U POLJOPRIVREDI“ U pripremi novi kreditni program, PGŽ subvencionira trošak kamata

Primorsko-goranska županija priprema još jedan novi kreditni program nazvan „Poduzetnik u poljoprivredi“ koji će se provesti u suradnji s komercijalnim bankama.

Osigurat će se ukupno 20 milijuna kuna kreditnog potencijala, a PGŽ će korisnicima kredita subvencionirati trošak kamata u visini 4 posto. Na ukupni iznos dodijeljenih kredita, u proračunu PGŽ treba osigurati 5,26 milijuna kuna za pokriće kamata u razdoblju od 12 godina što je i maksimalni broj godina za otplatu kredita iz ovog programa.

Javni poziv bit će objavljen nakon usvajanja odluke o osiguranju sredstva za subvenciju kamata na prvoj slijedećoj sjednici Županijske skupštine jer se radi o višegodišnjoj obvezi PGŽ koju mora odobriti Skupština. Program kreditiranja poljoprivrede na području Primorsko-goranske županije “Poduzetnik u poljoprivredi 2015.”, nakon postupka prikupljanja ponuda, provodi se u suradnji s četiri poslovne banke: BKS bank d.d. Rijeka, Hrvatskom poštanskom bankom, Zagrebačkom i Slatinskom bankom.

Cilj Programa je unapređenje prerade poljoprivrednih proizvoda omogućavanjem povoljnih kreditnih sredstava. Korisnici kredita po ovom Programu 2015. mogu biti mikro, mali i srednji poduzetnici registrirani u Republici Hrvatskoj, koji imaju sjedište i ulažu na području Primorsko-goranske županije.

Prednost prilikom odabira projekata za odobrenje kreditnih sredstava imaju poduzetnici kojima je odobreno sufinanciranje investicijskih projekta iz sredstava Ministarstava Republike Hrvatske, odnosno Europske unije.

Krediti su namijenjeni ulaganju u modernizaciju postojećih pogona, uvođenje novih tehnologija proširenja i izgradnje gospodarskih objekata i ulaganja u prerađivačke kapacitete, te prostora za degustaciju i prodaju pretežno vlastitih proizvoda u sklopu vlastitih proizvodnih pogona te nabavu poljoprivredne opreme ili pojedinih dijelova opreme namijenjenih preradi. (pgž)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari