Je li u riječkoj ribarnici moguće održati koncert?! Provjerite u subotu!

Foto: Facebook/Emilijana Obrić

U prostoru riječke Ribarnice dijelove priča iz zbornika Autorske bure interpretirat će mladi riječki glumci a u programu promocije sudjelovat će i glazbeni sastav Marinada te VJ OBLIK 3

Zbornik kratkih priča, Autorske bure, nastao je u sklopu projekta Europske prijestolnice kulture, a bit će predstavljen u subotu, 12. listopada u 19 i 30 sati, na posve neobičnoj lokaciji – riječkoj ribarnici

Ovaj  zbornik okuplja priče šesnaest renomiranih književnika i književnica. Odabrani autori i autorice, od ožujka do svibnja 2018. godine boravili su u periodu od mjesec dana u različitim mjestima duž kvarnerske obale i na otocima, otkrivajući i inspirirajući se znamenitostima ovoga kraja. Njihovi prozni tekstovi su pisani bosanskim, hrvatskim, srpskim i crnogorskim jezicima i inspirirani su lokacijama na kojima su autori boravili.

Selektorica programa bila je spisateljica Željka Horvat Čeč, a autori i autorice birani su mišlju na sintagmu “luka različitosti”, koja predstavlja Rijeku – Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine. Zbornik „Autorske bure“ objavljuje se u izdanju Rijeke 2020 i V.B.Z.-a te u dizajnu Studija Sonda, a pod uredništvom Krune Lokotara.

U okviru subotnje promocije, u prostoru riječke Ribarnice, dijelove priča iz zbornika interpretirat će mladi riječki glumci- studenti i studentice studija Glume i medija, Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, a u programu promocije sudjelovat će i glazbeni sastav Marinada te VJ OBLIK 3.

Ulaz na ovu posebnu književnu večer, odnosno glazbeno-scensko događanje u prostoru ribarnice, slobodan je za sve posjetitelje.

VIDEO DANA: