JESENJI RI GASTRO U ZNAKU LIGANJA: U četvrtak na Gastro Cooking Showu na Trgu 128. brigade HV-a možete kušati delicije na temu liganja

Sav prihod od zalogaja koji će se prodavati po 10,00 kn donirat će se Socijalnoj samoposluzi

U Rijeci su najfiniji dani u godini oni s predznakom Ri gastro, a jesen je vrijeme da pod svijetla reflektora dođe i lignja, jedna od 7 zvijezda ove manifestacije.

Lignje će svoj gastro tjedan u ugostiteljskim objektima Rijeke i okolice imati od 26. listopada do 3. studenog, a manifestacija Ri gastro najavljena je u jednome od njih, restoranu Botela Marina. Tjedan liganja najavili su Ines Boban Štiglić, voditeljica razvoja proizvoda Turističke zajednice grada Rijeke i Andrej Kušeta, predstavnik Botela Marina.

Gastro-priča o lignji ide po već dobro uhodanom receptu – na samom početku ovog finog tjedna, u četvrtak 26. listopada u 11 sati na Trgu 128. brigade HV-a, kreće Gastro Cooking Show, na kojem će dio ugostitelja koji sudjeluju u manifestaciji predstaviti svoje delicije na temu liganja.

Kao i uvijek, Gastro Cooking Show ima i svoju humanitarnu stranu, pa će se sav prihod od zalogaja koji će se prodavati po 10,00 kn donirati Socijalnoj samoposluzi. Nakon takvog svima dostupnog uvoda na Korzu, Ri gastro – Tjedan liganja seli u ugostiteljske objekte Rijeke i okolice, čiji je popis, kontakte i menije koje nude tijekom ovog tjedna moguće naći na stranici http://rigastro.visitrijeka.hr/.

Domaće priobalno stanovništvo lignje lovi većinom u jesensko-zimskom razdoblju, iako ih je tada manje ali su neusporedivo veće i ukusnije od ljetnih. Uz to, svježa lignja vrlo je zdrava, obiluje visokokvalitetnim bjelančevinama i mastima, te ostalim vrijednim mikronutrijentima. Lignja je nezaobilazan dio mediteranskog kulinarstva, s brojnim načinima pripreme, od sirove i na žaru do pirjane i pržene, a svojim oblikom pogodna je i za punjenje.

U Ri gastro – Tjednu liganja sudjeluju: Restoran Botel Marina, Bistro pizzeria Maslina na Zelenom trgu, Konoba Blato, Belgian Beer Café – Brasserie As, Restoran hotela Continental, Restoran Porto Grillo, Konoba Fiume, Konoba Nebuloza, Bistro Conca D’Oro, Bistro restoran Kostrenka, Restoran Gardens, Konoba Na kantunu, Restoran Mladenka, Restoran Molo longo, Bistro La Rose i Konoba Ribica.

Odaberite svoje omiljeno mjesto (ili njih više) gdje ćete uživati u lignjama i – u slast!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari