Riječki vikend prepun događanja! Pred nama Ri gastro, Porto Etno, Malik fest, Sketchbook na Molo Longu…

Do 8. rujna ne propustite posebno izdanje manifestacije Ri gastro Porto Etno, posvećene promoviranju gastronomskih tradicija i kultura zemalja čije manjine žive i djeluju u našem kraju, a koja je ujedno uvod u Porto Etno festival svjetske glazbe i gastronomije

Programski pravac pod nazivom Kuhinja različitosti na najbolji način utjelovljuje Luku različitosti, slogan kojim Rijeka 2020. godine nosi prestižnu titulu Europske prijestolnice kulture te potiče solidarnost i njegovanje tolerancije. Tom multikulturalnom duhu pridružuju se i riječki ugostitelji, te Vas pozivaju na uživanje i otkrivanje novih mirisa i okusa, koji će početkom rujna začiniti naš grad.

Dobro došli na Ri gastro Porto Etno.

Porto Etno festival

Ritmovi, napjevi, okusi i mirisi različitih kultura svijeta pretvaraju Rijeku u centar svjetske kulture. Treću godinu za redom stiže Porto Etno, festival svjetske glazbe i gastronomije, koji će se održati od 6. do 8. rujna na tri različite lokacije, na Trgu 128. brigade HV, Trgu Riječke rezolucije i u HNK Ivan pl. Zajca.

Više od 100 izvođača, poput Boban Marković Orkestra, BaBa ZuLe i Acid Araba te 20 svjetskih kuhinja na najbolji način predstavljaju riječki multikulturalni kolaž̌. Izvrsne zalogaje pripremat će udruge nacionalnih manjina Rijeke i Primorsko – goranske županije, kao i u Riječani i Riječanke iz cijelog svijeta od Madagaskara, Italije, Filipina, Češke, Indije te iz brojnih drugih zemalja. Festival je pripremio bogat popratni sadržaj, od prezentacija folklora i glazbenih nastupa nacionalnih manjina sve od radionica za one najmlađe.

Foto: Riječanin

Programi za djecu i programi na riječkoj placi su besplatni za posjetitelje, hranu ćete moći kušati po iznimno pristupačnim cijenama, dok se ulaz na koncerte naplaćuje.

Malik fest

Ovaj vikend pruža Vam se prilika da posjetite Malik fest – festival legendi i mitova Istre i Kvarnera te da prođete kroz vrata vremena i izgubite se u čarima srednjeg vijeka.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Trsatski kaštel 7. i 8. rujna nastaniti će viteški logori iz Hrvatske, Slovenije i Italije. U dva dana posjetioci će imati priliku naučiti mačevati, streličariti, praćkati, baviti se kaligrafijom, postati vitez ili dama, igrati razne igre, pogledati spektakularnu bitku za Kaštel, vidjeti brojne predstave, stare zanate, slušati i gledati legende i mitove Istre i Kvarnera, saznati više o povijesti Trsatskog kaštela, uživati u brojnim predstavama te se pogostiti u srednjovijekovnoj krčmi.

Izložba sketchbooka u Art kontejner

U nedjelju, 7. rujna u 19 sati posjetite izložbu sketchbooka u Art kontejneru na Molo Longu. Sketchbook – bilježnica ili mapa za skiciranje vrijedan je dio procesa stvaranja za mnoge umjetnike.

Svojom formom “dnevnika“ sketchbook često ostaje privatan i zatvoren za javnost, pa ova izložba nudi i predstavlja neprocjenjiv pogled u raznolikost stvaralačkih procesa i istraživanja pojedinih umjetničkih praksi.

Svoje skicirne bilježnice će predstaviti hrvatski i slovenski umjetnici Nevena Aleksovski, Ivana Bajec, Jelena Bando, Nina Čelhar, Mina Fina, Tina Konec, Maja Babič Košir, Andrea Musa, Radovan Kunić i Helena Tahir.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari