JESTE LI SVJESNI? ROBOTI DOLAZE! U Poslovnom kutku GKR vrlo zanimljivo predavanje Damira Medveda o 4. industrijskoj revoluciji

Foto: Ilustracija

Predavanje: Roboti dolaze – što ćeš ti raditi nakon školovanja? održat će se u utorak 28. studenoga s počtkom u 18 i 30 sati

U Poslovnom kutku Gradske knjižnice Rijeka (Središnji odjel/Palača Modello) u utorak 28. studenoga u 18 i 30 sati bit će održano predavanje Damira Medveda s intrigantnim naslovom Roboti dolaze – što ćeš ti raditi nakon školovanja? Predavanje se bavi promjenama koje nam donosi tekuća, tzv. 4. industrijska revolucija – brzi razvoj umjetne inteligencije, robotike, interneta, 3D printanja, autonomnih vozila, i mnoge druge stvari.

Osim ugodnijeg života i novih prilika, te promjene bit će šokantne za veliki broj ljudi a pogotovo za mlade koji tek ulaze na tržište rada. Rada, kojeg rada? Što će se uopće očekivati od ljudske radne snage za 10, 20 ili 40 godina, da li dolazi vrijeme utopije ili komunističke nirvane gdje će strojevi raditi a mi se baviti kreativnim stvarima (ili ležati po kafićima)? O tome i još koječemu, bit će više riječi na samom predavanju i u diskusiji nakon.

Damir Medved je glavni konzultant Ericssona Nikole Tesle, a bavi se temama kao što su pametni gradovi, širokopojasne mreže i stvaranje novih proizvoda u tim domenama. Djeluje u većem broju udruga civilnog društva s ciljem promocije i čuvanja lokalne baštine, ekologije i promocije novih tehnologija.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari