LOŠ „TAJMING“, ILI…? Riječki poličar Jovica Radmanović dogovorio suradnju s Miloradom Dodikom koji glorificira osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića

Foto: Facebook

Riječanin Jovica Radmanović, predsjednik Demokratskog saveza Srba, nove stranke koja okuplja Srbe u Hrvatskoj, prije tjedan dana bio je s delegacijom srpske zajednice iz Hrvatske u posjetu bosanskohercegovačkom entitetu Republici Srpskoj odnosno predsjedniku entiteta Miloradu Dodiku

Tom prilikom predsjednik Demokratskog saveza Srba Јovica Radmanović zahvalio je Dodiku na prijemu u Palači Republike, kao i na tome što je „našao vremena da sasluša njihove probleme“.

“Načelno smo dogovorili saradnju između naših političkih stranaka i vjerujem da će to biti od velike koristi za Srbe u Hrvatskoj i Srpskoj. Mi smo nova stranka i politička platforma Srba iz Hrvatske. Spremni smo da se suočimo s problemima koje imamo”, poručio je tom prilikom Radmanović koji se o ovom „političkom izletu“ pohvalio i na društvenim mrežama.

Delegaciju su činili Jovica Radmanović, Siniša Ljubojević i dr. Dušan Bjelajac a razgovaralo se i o mogućnostima međusobne suradnje i boljem povezivanju Srba iz Hrvatske i Srba iz Republike Srpske. Zaključeno je da postoji velik potencijal za buduću suradnju u sferi kulturnog, ekonomskog i političkog djelovanja, a sve u svrhu očuvanja nacionalnog, kulturnog i jezičnog identiteta srpskog nacionalnog bića.

Nikako se ne bi htjeli miješati u političku agendu Jovice Radmanovića i Demokratskog saveza Srba, no nekako nam se čini da je „rješenje problema koje imaju“ potrebno potražiti malo bliže i da je po to „rješenje“ posve nepotrebno ići u BiH entitet Republiku Srpsku. Neka ranija traženja „rješenja problema“ hrvatskih Srba izvan granica Republike Hrvatske nisu u prošlosti prošla najbolje za nikoga, zar ne?

09.08.2016., Zagreb – U prostorijama HND-a održana je konferencija za medije Demokratskog saveza Srba na temu: Aktualna situacija i radikalizacija društvenih odnosa. Tatjana Miric, Mico Zatezalo, Jovica Radmanovic, Srdjan Milankovic. Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL

Cijeli posjet odvijao se tjedan dana uoči izricanja presude Haškog tribunala sada i osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću, zapamćenom po nepoštivanju ratnoga prava i brojnim zločinima i tijekom Domovinskog rata. A da je Republika Srpska izravna sljednica akcija na terenu koje su sprovodili Mladić i njemu slični, ponovno je – po tko zna koji put – potvrdio i Milorad Dodik nedvosmislenim izjavama podrške Ratku Mladiću.

Tako je Dodik, koji je i ranije veličao Mladića, presudu Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY), koju je nazvao “sramotnom”, iskoristio kao povod za nove hvalospjeve sada već osuđenom ratnom zločincu.

“Ova presuda osnažit će stajalište srpskog naroda da je Mladić heroj i patriot”, kazao je Dodik na konferenciji za novinstvo u Banjoj Luci, dodajući kako je presuda Mladiću udarac za BiH i novi dokaz da ta država ne može opstati pa se sada valja boriti za “RS i njenu državnost”.

Dodao je kako haaške presude “ne mogu utjecati na činjenice”, a Mladiću, tvrdi Dodik, može suditi samo povijest, a ne neki sud. Najavio je pritom i kako će zatražiti da se iz školskih udžbenika u RS iz sadržaja izbaci sve što se odnosi na ICTY i njegov rad.

S tim i takvim Dodikom Jovica Radmanović dogovara suradnju u RS i „vjeruje da će to biti od velike koristi za Srbe u Hrvatskoj i Srpskoj.“.

Ponekad nam se stvarno čini da stojimo u mjestu i da ljudi ne uče na greškama iz povijesti.

O efektima i rezultatima ove posjete uputili smo pitanje i Jovici Radmanoviću no do zaključenja i objave teksta nismo dobili odgovor. Reakciju ćemo rado objaviti čim je, i ako je dobijemo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari