JESTE LI ZNALI? Građani imaju pravo na povrat preplaćenog novca od kazni! Evo kako to učiniti

Ministarstvo unutarnjih poslova vraća pogrešno ili više uplaćeni novac od novčanih kazni i troškova postupka iz svoje nadležnosti. Kako to ostvariti?

Zbog čestih upita oko postupaka povrata novca koji su građani pri izradi dokumenata pogrešno ili krivo uplatili, Ministarstvo unutarnjih poslova je donijelo sljedeće upute.

Sukladno Zakonu o izvršavanju Državnog proračuna Republike Hrvatske, građani imaju pravo na povrat pogrešno ili više uplaćenog novca u Državni proračun.

Ministarstvo unutarnjih poslova vraća pogrešno ili više uplaćeni novac od novčanih kazni i troškova postupka iz svoje nadležnosti, temeljem Rješenja o povratu novčanih sredstava, koje izrađuje Ministarstvo unutarnjih poslova ili policijska uprava.

Postupak

Građani se pisanim zahtjevom o povratom pogrešno uplaćenih sredstava trebaju obratiti nadležnoj policijskoj upravi/policijskoj postaji pred kojom su vodili postupak ili koja ih je kaznila.

Pisani zahtjev treba sadržavati sve podatke relevantne za donošenje odluke:

Ime:
Prezime:
Adresa:
Kontakt:
OIB:
IBAN (za povrat sredstava):
Opis (kazne ili postupka u kojem je građanin sudjelovao te dokazi o uplati):
Mjesto i datum:

Nadležna ustrojstvena jedinica provjerit će vjerodostojnost dokumentacije (navoda) iz pisanog zahtjeva i donijeti adekvatno Rješenje. Protiv rješenja nije dozvoljena žalba, ali se može pokrenuti Upravni spor.

Ako se naknadno utvrdi da je isplata sredstava iz državnog proračuna izvršena nezakonito i/ili neopravdano, Ministarstvo unutarnjih poslova zatražit će povrat sredstava u državni proračun.

Kontakt za građane:
POLICIJSKA UPRAVA PRIMORSKO-GORANSKA
051/430-204

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views