DEGUSTIRALI SMO „PAČALINKU“: Dođite gladni! Imat ćete problema smazati cijelu izdašnu porciju!

U Ulici Erazma Barčića 1 jučer je otvorena palačinkarnica „Pačalinka“, a mi znatiželjni kakvi već jesmo, pohitali smo degustirati palačinke

I odmah na početku – dojam je izvrstan! Kako zbog ugodnog ambijenta i opuštene atmosfere u lokalu punom gurmana svih generacija, domaćih i stranih, tako i zbog onog najvažnijeg – odličnih palačinki!

IMG_2099

Palačinke su ukusne, a što je također vrlo zanimljivo, porcije su jako obilne i zasitne, što će posebno zanimati one kojima se čini da im je za zadovoljenje strasti za palačinkama potrebno barem pet-šest komada. Vjerujte nam, ovdje ste junak ako uspijete „smazati“ jednu!

Evo kako smo mi prošli – probali smo kombinaciju palačinke s nadjevom od nutelle začinjenu orasima, preljevom od čokolade, sladoledom od vanilije i šlagom. Ono što nam se isprva činilo lakim zadatkom, pokazalo se pravim slatkim nadomjestkom za večeru jer smo nakraju, iako smo „gorjeli“ od želje, jedva „smazali“ obilnu porciju koja u ovoj kombinaciji stoji nešto manje od 20 kuna.

IMG_2110

Kada se uzme u obzir taj najvažniji kriterij, gurmanski užitak i količina ponuđenog, cijena za slične kombinacije od oko 15 kuna naviše, plus ugodan kozmopolitski ambijent simpatičnog lokala u Barčićevoj, čini se savim primjerenom i zadovoljavajućom.

IMG_2104

Stoga ne čudi što su zaposlenici palačinkarnice, u predvečer kada smo ih posjetili, bili već pomalo umorni, ali i silno zadovoljni prvim radnim danom te odazivom Riječana i turista: – Cijeloga dana, od jutarnjeg otvorenja, imamo pune ruke posla, niti ne znamo dok ne zavirimo u računalo koliko smo palačinki ispekli – rekla nam je jedna od zaposlenica dok je pekla tko zna koju po redu palačinku toga dana.

IMG_2101

Riječanima i gostima preporučamo posjet „Pačalinki“ – nešto ovako bilo je potrebno Rijeci!

PONUDA

U ponudi su slatke i slane palačinke, a posjetitelji mogu iz menija prepunog najrazličitijih nadjeva i dodataka izabrati baš onu kombinaciju koja njima odgovara. Može se tako naprimjer što se tiče slatkih palačinki kombinirati nadjev od nutelle, marmelade, kikiriki maslaca, čokolade, vanilije, višnje, borovnice… s dodatkom različitih keksa, čokolada, orašastih plodova (orasi, bademi, kokos, cimet), voća (banana, sezonsko voće, šumsko voće) s preljevima od čokolade, karamele i voćnog preljeva. Posebni dodaci su sladoled od čokolade ili vanilije te šlag i čoko mrvice.

Što se tiče slanih kombinacija, u ponudi su one s narescima od pršuta, šunke i kulena; sireva gaude i mozzarelle, umacima – majoneza, kečap, salsa, vrhnje, blagi umak; te dodatkom sveježeg povrća, krastavca, kukuruza, feferona – i tabasca.

Pa sad recite da ne možete iskombinirati baš onu palačinku po svojoj želji!

IMG_2107

IMG_2108

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari