KAKO POSTUPATI U OPASNIM SITUACIJAMA: Policijska edukacija zaposlenica Brodokomerca Nove d.o.o.

Policijski službenici Odjela prevencije Policijske uprave primorsko-goranske nastavili su edukaciju zaposlenika koji na svojim radnim mjestima mogu biti izloženi raznim kaznenim djelima imovinskog kriminaliteta.

Edukacija je započela tijekom 2012. godine, od kada je, u više navrata i u različitim mjestima educiran veći broj djelatnika nekoliko tvrtki čije je sjedište ili imaju poslovnice na području Primorsko-goranske županije. Prošlog su tjedna u dva navrata u Informativnom centru za prevenciju kriminaliteta na području grada Rijeke o ovoj problematici educirani zaposlenici riječke tvrtke Brodokomerc-Nova d.o.o. Ukazano im je na više mogućih načina prevencije i samozaštite, postupanju prema internim sigurnosnim procedurama, raznim mogućnostima fizičke i tehničke zaštite.

Kako je bilo niz pitanja od raznih krađa po trgovinama pa do težih oblika kaznenih djela, zaposlenice su upoznate i s mogućnostima koje nudi projekt „e-policija“, posebice Aplikacijom dojave za građane moguće je putem pametnih telefona policiji dojaviti, odnosno poslati fotografiju ili snimku sumnjivih osoba.

Osim prevencije i sprječavanja neželjenih događaja, ukazano im je i na to što trebaju učiniti ukoliko je već počinjeno kazneno djelo, od pravovremenog obavještavanja policije o samom događaju te što činiti ili ne činiti do dolaska policijskih službenika. Ujedno su upoznati i sa svojim zakonskim pravima, u slučaju da su oštećeni ili su žrtve kaznenog djela.

Prošlotjednoj edukaciji prisustvovalo je šezdesetak zaposlenica, a stečena znanja i edukaciju ocijenile su korisnom i primjenjivom u svakodnevnom radu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari