KAKO S KLIMOM? U Županiji s predstavnicima Kastva, Opatije, Čavli, Matulja i Viškova o prilagodbi klimatskim promjenama

Primorsko-goranska županija u suradnji s Regionalnom energetskom agencijom Kvarner održala je prezentaciju projekta „Joint_SECAP – Zajedničke strategije prilagodbe klimatskim promjenama u obalnim područjima“

Prezentacija je organizirana za predstavnike jedinica lokalne samouprave uključenih u Projekt – gradove Kastav i Opatija te općine Čavle, Matulji i Viškovo.

Kroz prezentaciju sudionici su upoznati s ciljevima, aktivnostima i očekivanim rezultatima Projekta te procesom izrade Zajedničkog akcijskog plana energetski održivog razvitka i klimatskih promjena (Joint SECAP-a). Među ostalim, najavljen je oblik suradnje koju će uključene JLS s područja Primorsko – goranske županije uspostaviti s ciljem provedbe projektnih aktivnosti, a što će rezultirati izradom Joint SECAP-a.

Projekt Joint_SECAP se provodi u okviru INTERREG programa prekogranične suradnje Italija – Hrvatska 2014. – 2020.  uz sufinanciranje iz Europskog fonda za regionalni razvoj (ERDF) u iznosu od 1.780.628,88 € i nacionalno sufinanciranje u iznosu od 314.228,63 €, odnosno ukupni proračun iznosi 2.094.857,50 €.

U Projektu uz Primorsko-goransku županiju sudjeluje osam partnera iz Hrvatske i Italije pod vodstvom Sveučilišta u Camerinu, dok trajanje projekta iznosi 30 mjeseci, od 1. siječnja 2019. do 30. lipnja 2021. godine.

Ciljevi Projekta su podizanje svijesti o rizicima i mjerama vezanim uz klimatske promjene kroz stručne radionice i seminare, zatim prikupljanje podataka i procjena rizika od klimatskih promjena te stvaranje internetske platforme na kojoj će studije slučaja, klimatske i energetske mjere s podacima o riziku klimatskih promjena biti dostupni svim zainteresiranim dionicima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari