Župan Komadina čestitao sudionicima i dobitnicima „Suncokreta ruralnog turizma 2019.“

“Kao Županija imamo i razne programe pomoći poduzetnicima koji se bave tradicijskim sadržajima a na taj način pomažemo demografiji”, istaknuo je župan Komadina 

Župan Zlatko Komadina sa suradnicima, zamjenikom Petrom Mamulom i direktoricom TZ Kvarnera Irenom Peršić Živadinov čestitao je nagrađenima kao i svim sudionicima natječaja „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske 2019.“ iz naše Županije.

“Suncokretom ruralnog turizma promovira se ruralni turizam i tradicijski sadržaji, a premda nismo klasična poljoprivredna županija nastojimo se dosta proračunski baviti ruralnim razvojem, što uključuje i našu tradiciju i naše običaje”, rekao je župan te istaknuo važnu ulogu županijskog Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj koji je i nositelj projekta Kašetice primorsko-goranske koja promovira naše autohtone proizvode.

“Kao Županija imamo i razne programe pomoći poduzetnicima koji se bave tradicijskim sadržajima a na taj način pomažemo demografiji i motiviramo mlade ljude da ostanu u svom kraju”, istaknuo je župan.

Peršić Živadinov zahvalila se na doprinosu u očuvanju tradicijskih proizvoda i običaja a upravo to je ono drugačije koje možemo pružit i pokazati našim gostima. Dodala je kako u današnje doba gdje nam je sve dostupno, ono što turizam čini drugačijim je upravo taj doživljaj nečeg autohtonog što se može doživjeti na nekoj destinaciji.

Sudionici natječaja zahvalili su se Primorsko-goranskoj županiji koja je prepoznala njihov rad te na pomoći i suradnji kroz razne udruge i natječaje. Istaknuli su kako im ova nagradu puno znači, jer im pokazuje da idu u pravom smjeru i da su njihovi proizvodi i manifestacije prepoznate i izvan granica naše Županije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari