KAKVA SRAMOTA ZA OVAJ GRAD! Recite nam da sanjamo – Grad Rijeka naredio, KD Čistoća uklonila sve transparente podrške HNK Rijeci!

„Mi samo skidamo po naređenju, a nalog je stigao od „šefa“, rekli su nam radnici KD Čistoće koji su prionuli i za njih, vidljivo je, neugodnom zadatku. A tko je šef u ovome gradu – znamo svi!

Nevjerojatno ali istinito – prije kojih sat vremena u središtu grada poskidani su svi noćas izvješeni transparenti podrške HNK Rijeci u pohodu na povijesni, prvi naslov prvaka Hrvatske!?!

Kada smo upitali radnike KD Čistoća zašto to rade, dobili smo odgovor: „Mi samo skidamo po naređenju, a nalog je stigao od „šefa“, rekli su nam radnici KD Čistoće koji su prionuli i za njih, vidljivo je, neugodnom zadatku.

A tko je šef u ovome gradu – znamo svi!

Napominjeno da je riječ o transparentima koji ni po kojoj definiciji ne nagrđuju prostor, pogotovo u ovom trenutku povijesne borbe za prvi naslov prvaka Hrvatske, jer su privezani na ogradu Mrtvog kanala. Noćas su postavljeni na lokacijama Fiumare, Titovom trgu i Ulici Ivana Zajca, a skinuti su „po nalogu šefa“ danas poslijepodne.

U sve ovo nismo ni sami mogli povjerovati pa smo stvar provjerili u KD Čiatoća gdje su nam priznali da su morali ukloniti transparente po nalogu Odjela za komunalni sustav Grada Rijeke.

Odgovorna osoba iz Direkcije zajedničke komunalne djelatnosti, gospodin Ivan Šimatović, rekao nam je da je izdao nalog za obavljanje toga „posla“ prema nalogu više instance, a kada smo pokušali saznati koja je to viša instanca dala takav nalog, s kakvim obrazloženjem, ispalo je da radno vrijeme opasno ističe i da do imena (i pojašnjenja) konačnog nalogodavca danas možda nećemo ni dobiti na telefon – kao ni nekakvo objašnjenje za ovakav potez. Iako ne možemo zamisliti kakvo bi to objašnjenje bilo.

A druge strane, svi smo dovoljno pametni da možemo pretpostaviti tko je onaj glavni nalogodavac u ovome gradu.

Sramota, sramota, sramota! Nemamo druge riječi. Dok bi drugi gradovi dali sve od sebe da pomognu sportsku borbu svoga klupskog predstavnika u ovako prijelomnom natjecateljskom trenutku, netko je zaključio da transparenti podrške HNK Rijeci vjerojatno iz ne znamo kojeg razloga „smetaju Riječanima“?!? A je li netko pitao te iste Riječane za mišljenje? Ili će ih pitati samo kada bude trebao glas na izborima?!

No ovo je svakako i ponajveći predizborni autogol našega „šefa“ ikada!

No možda još sve nije gotovo… po već oprobanom represivnom modelu (slučaj grafita “Bukša vs. Obersnel”), možda slijedi i potraga nadzornim kamerama za postavljačima transparenata, prijetnje i pozivi na obavijesne razgovore?!

“Zajedno smo Rijeka”?!? Uopće nismo sigurni!!!

Barem za ove koji su to naredili…

EPILOG cijeloga slučaja pogledajte OVDJE!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari