KAMPANJA ZA „BOLJI MATULJI“: Marko Boras Mandić podržao Miodraga Šarca

Idi na originalni članak

Miodrag Šarac kao kandidat za načelnika Općine Matulji u prijevremene lokalne izbore kreće pod egidom „Bolji Matulji“ s podrškom pet stranaka: Nezavisne liste Željko Grbac, HDZ-a, Akcije mladih, Liburnijske stranke i HNS-a.

Oglas

Tim Bolji Matulji posljednjih tjedana obilazio je matuljska naselja, sastajao se s ljudima na terenu, tražio konkretne probleme i iznalazio njihova rješenja. Između ostalog definiran je detaljan popis komunalnih radova, a dogovorena je i bolja suradnja na razini općine i mjesnih odbora.

Na jučerašnjoj konferenciji za medije održanoj u prostorijama HNS-a Matulji Miodrag Šarac, kandidat za načelnika općine Matulji, još je jednom iznio svoj program ovim riječima:

– Program Bolji Matulji je program zapošljavanja naših ljudi, stvaranja boljih gospodarskih uvjeta našim gospodarstvenicima i obrtnicima. To ćemo napraviti pokretanjem Miklavije, mjerama samozapošljavanja i zapošljavanja, poticanjem razvoja turističkih usluga i gradnjom obiteljskih hotela te umrežavanjem poduzetnika u poslovni klub. To je program obrazovanja jer obrazovani ljudi potiču razvoj, razvoj potiče napredak, a napredak bolji život u Matuljima, kazao je.

Nadstranačka platforma Bolji Matulji u sljedećih godinu dana planira i neke sasvim konkretne poteze na izgradnji novih objekata od strateške važnosti za razvoj Matulja, poput čak osam dječjih igrališta – u Bregima, Frančićima, Munama, Pasjaku, Šapjanama, Jušićima, Put Luskinu i na štacionu u Matuljima. Cilj je do 2018. godine uvesti jednosmjensku nastavu, a sve prvašiće bi u rujnu trebali dočekati besplatni udžbenici,

Pred nedjeljne izbore nadstranačku platformu Bolji Matulji podržao je i Matuljac Marko Boras Mandić, dožupan primorsko – goranski:

– Ova platforma koja spaja različite ljude jedan je od brojnih primjera u županiji koji dokazuje da osobe različitih svjetonazora mogu kvalitetno i uspješno surađivati kada je posrijedi dobrobit njihovih sredina. U njoj je Akcija mladih koja je u pojedinim segmentima još ljevija od SDP-a, HNS koji je lijevi centar, HDZ koji je desni centar, regionalne snage iz LIST-a i nezavisnu listu koju predvodi Željko Grbac. Takve suradnje su prisutne i u drugim sredinama, jer ne proizlaze iz ideologije, i posve je deplasirano danas ih napadati. Ako su građani zadovoljni s malom, samozatajnom i prosječnom općinom, birat će druge, već viđene opcije koje su ih do sada vodile. A ako žele bolje, više, ambicioznije, odabrat će Bolje Matulje, zaključio je Mandić.

Miodrag Šarac je dodao kako mu Mandićeva podrška puno znači jer je upravo s njime 2001. godine počeo stvarati ideju Bolji Matulji, te kako ta ideja sada može doći do pune realizacije.

Exit mobile version