PLIVALO SE ZA UDOMITELJSTVO

Galerija | KANTRIDA Na 8. humanitarnom plivačkom maratonu “Koga briga” zaplivao i gradonačelnik Filipović

Na humanitarnom maratonu Od Prasca do Prasca sudjelovalo je 78 plivača.  Dva kilometra duga staza plivala se za Udrugu Damdom i Boćarski klub Pulac!

U muškoj konkurenciji pobjedio je Mauro Bobanović dok je Ana Bobanović bila najbolja u ženskoj konkurenciji. Antonio Žunić bio je najbrži plivač s invaliditetom. 71-godišnji Velimir Cvjetković bio je najstariji natjecatelj a 9-godišnji Teo Andrić najmlađi natjecatelj.

Plivala se dionica od plaže Kantrida s okretom ispred Vile Nora te natrag do plaže Kantrida.

Više pogledajte u video prilogu:

“Ove godine maraton organiziramo zajedno sa udrugom DAMDOM koja brine o udomiteljskim obitejima u Rijeci. Prikupljene donacije i kotizacije za maraton ustupit ćemo udruzi DAMDOM a dio sredstava će bitI dodjeljen Boćarskom klubu Pulac čijim je igračima je potreban novac da bi otišli na završnicu državnog prvenstva.”, kaže Kristian Sirotich, potpredsjednik udruge Koga briga za Kanal Ri.

Udruga DAMDOM ovogodišnji je domaćin 14. Nacionalnog susreta udomiteljskih obitelji. Uz ugodno druženje dotakli su se teme podrške i zaštite udomitelja.

“Nama nedostaje podrška – nama konkretno u županiji ne, ali općenito na nivou Hrvatske nedostaje podrška udomiteljima, nedostaju timovi koji će ulaziti u obitelji, koji će pomoći obiteljima u njihovoj kući, koji će raditi puno s djecom… Jer udomitelj, koliko god zna i može, nije dovoljan da može sam plivati u ovom sustavu.”, kaže Claudia Juranić Klarić, predsjednica Udruge udomitelja PGŽ Damdom.

Maraton nije natjecateljskog karaktera ali najbrži plivači dobili su simbolična priznanja. Ni godine ni bilo kakav drugi čimbenik nisu bili prepreka.

Prvo izdanje utrke od Prasca do Prasca plivalo se od Kantride do Bivia. Izmjenjena ruta skraćena je na 2 km kako bi u humanitarnom maratonu mogli sudjelovati i profesionalci i rekreativci.

U ovogodišnjem plivačkom maratonu sudjelovao je i riječki gradonačelnik Marko Filipović.

“Mogao sam i bolje ali rekli su ‘tko stigne zadnji ima piće’ tako da sam se potrudio biti među zadnjima. Drago mi je u svakom slučaju da ovo prelazi u jednu tradicionalnu aktivnost s kojom se polako opraštamo od ljeta i ulazimo u jesen.”, izjavio je gradonačelnik Rijeke.

Ovogodišnje izdanje Ljeta na Kantridi koncertom će 10. rujna zatvoriti grupa Grad, donosi Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari