POVEŽIMO SE BAŠTINOM

KASTAV Crekvina u novom ruhu! Potpisan ugovor, Kastav dobija ljetnu pozornicu

Foto: Facebook

Ugovor je vrijedan 5,9 milijuna kuna, a radove će izvesti tvrtka Hedom iz Zagreba

U Gradskoj vijećnici Grada Kastva potpisan je ugovor s izvođačem radova na Crekvini, tvrtkom Hedom iz Zagreba. Ugovor je vrijedan 5,9 milijuna kuna, a obuhvaća pretvaranje Crekvine u ljetnu pozornicu što je dio projekta „Povežimo se baštinom“, a koji se izvodi u sklopu Urbane aglomeracije Rijeka.

Bespovratna sredstava za ovu investiciju iznose oko 50 posto. Radovi počinju uskoro, a rok dovršetka je šest mjeseci.

Kastav bilježi kontinuiran porast broja posjetitelja, a nakon provedbe ovog projekta očekuje se značajniji porast broja posjetitelja unutar i izvan turističke sezone zbog boljih infrastrukturnih uvjeta, atraktivne prezentacije, proširenja turističkih proizvoda i značajno veće vidljivosti samog lokaliteta, kao i novih programa u uređenoj infrastrukturi. Novouređena Crekvina s pratećom infrastrukturom kroz cijelu godinu će predstavljati mjesto   prezentacije   kulturne  baštine.

 

Također,  pozornica  bi  zbog  poboljšanje infrastrukture  omogućila  proširenje  mogućnosti  za  odvijanje  različitih  kulturnih  i edukativno-kulturnih sadržaja tijekom godine jer će nakon uređenja biti privlačnija širem skupu korisnika što bi utjecalo na veću raznolikost sadržaja.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views