NAGRADA ZA DUGOGODIŠNJI RAD

KASTAV Miri Bujan, brendu kvarnerskog ugostiteljstva, priznanje “Vrijedne ruke”!

Župan Zlatko Komadina posjetio je gospođu Miru Bujan, poznatu kastavsku ugostiteljicu i dobitnicu posebnog priznanja “Vrijedne ruke” Hrvatske obrtničke komore

Bila je to prigoda za razgovor o turizmu i ugostiteljstvu u Kastavu kojem je veliki obol dala obitelj Bujan, gospođa Mira sa svojim pokojnim suprugom Josipom, a čiju tradiciju nastavljaju i mladi naraštaji ove obitelji.

Još je davne 1966. godine obitelj Bujan preuzela objekt kojem su dali naziv “Vidikovac” zbog prekrasnog pogleda na Kvarner.

Kako je rekla gospođa Mira Bujan, jedino se kod njih u to vrijeme mogao pojesti obrok od juhe pa do poznatih ribljih i mesnih specijaliteta. 1971. godine preselili su se na današnju lokaciju nadaleko poznatu Villu Mira, restoran i zadnjih desetak godina i pansion s dugom tradicijom s pogledom na cijeli Kvarnerski zaljev. Mjesto na kojem su proslavljena vjenčanja, zaruke, krizme i drugi lijepi životni trenuci brojnih Riječana, Kastavaca, ali i stranih gostiju, zaljubljnika u ovaj kraj.

“Višegodišnji trud nagrađen je mnogim priznanjima, ali priznajemo, naša je najveća nagrada zadovoljstvo gostiju”, rekla je gospođa Mira kojoj je upravo župan Zlatko Komadina u društvu s predsjednikom Hrvatske obrtničke komore PGŽ Daliborom Kratohvilom na prigodnoj svečanosti Hrvatske obrtničke komore održanoj krajem prošle godine u Rijeci uručio posebno priznanje za doprinos struci i razvoju ugostiteljske djelatnosti u našem kraju.

Ovom prigodom, uz čestitke i zahvalu na predanom radu koji je za primjer svima koji se bave ugostiteljskim djelatnošću, uručio joj je županijske Rožice, djelo akademske umjetnice Dijane Trtanj.

Čestitkama se pridružio i gradonačelnik Kastva Matej Mostarac.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari